NL
Proximus ePro League

Opgefriste Proximus ePro League gaat in februari van start…

Volgende maand start de zoektocht naar de EA SPORTSTM FIFA 23-kampioen van België. Op 8 februari staan de e-players van de 18 Jupiler Pro League-clubs voor het eerst opnieuw tegenover elkaar. De vijfde editie van de Proximus ePro League ziet er wel wat anders uit. Wie de titel wil pakken, zal élke match top moeten zijn.

“Korter, krachtiger en duels met meer inzet. Daarvoor staat het nieuwe format van de Proximus ePro League”, zegt Lorin Parys, CEO van de Pro League. “Vorige seizoenen werd nog een reguliere competitie afgewerkt, maar dit jaar splitsen we de 18 Jupiler Pro League-clubs op in twee poules. Vanaf speeldag één is het voor iedereen erop of eronder. Bovendien maken we de weg naar de officiële FIFAe World Cup beduidend korter. De Pro League zet dus verdere stappen in esports, die ondertussen al 37% van de Belgen bereikt.”

Op 8 februari trappen we de Proximus ePro League af, met elke woensdag een speeldag. Vandaag gingen alle clubs in de trommel voor de groepsloting. Het resultaat zijn twee sterke groepen, met de finalisten van vorig jaar - Gilles Bernard (KRC Genk) en Quentin Vande Wattyne (Standard de Liège) - in poule A. In poule B kijken we vooral uit nieuwkomer Kinane Al Nabhani, die het selectietoernooi van R. Union Saint-Gilloise won. 

Op de openingsspeeldag krijgen we meteen een heruitgave van de halve finale van vorig seizoen, tussen Standard de Liège en KAA Gent (poule A). Titelverdediger Bernard krijgt nog een weekje extra voorbereidingstijd, want is bye. Na acht speeldagen stoot de top vier van elke groep door naar de knock-outfase. Daarin maken zij onderling uit wie zich tot kampioen van de Proximus ePro League 2022-23 kroont.
 
Naast de sportieve eer staat er dit jaar heel wat op het spel voor de e-players. De twee finalisten van de knock-outfase plaatsen zich namelijk voor de EA SPORTS FIFA 23 Global Series Play-Ins. Deze geeft zicht op deelname aan de officiële FIFAe World Cup. Het groeiende internationaal belang van de competitie wordt zo nogmaals duidelijk.

Alle wedstrijden van de Proximus ePro League, maar ook tips & tricks van e-players en andere leuke content, kan je vanaf woensdag 8 februari weer bekijken op Eleven Sports en de kanalen van de Pro League.