KRC Genk - RSC Anderlecht en Antwerp - Standard blikvangers van achtste finales

© VKA

KRC Genk - RSC Anderlecht en R. Antwerp FC - Standard de Liège zijn twee van de topaffiches in de achtste finales van de Croky Cup. Die worden van dinsdag 20 tot en met donderdag 22 december afgewerkt.

Wat een ontknoping van de zestiende finales! Lierse K had bijna voor dé verrassing van het toernooi gezorgd, maar RSC Anderlecht sleepte zich er in een adembenemende penaltyreeks toch door. Liefst 20 strafschoppen moesten genomen worden, maar finaal kroonde de jonge doelman Bart Verbruggen zich tot held van de avond bij Paars-Wit.

Ook R. Antwerp FC kroop door het oog van de naald tegen SK Beveren, de leider in de Challenger Pro League. Met 10 man haalde de Great Old een 2-1 achterstand op om dan via strafschoppen het ticket voor de achtste finales veilig te stellen. Dieumerci Mbokani deed zijn ex-club met twee treffers voor SK Beveren serieus beven.

Eerder had ook Club Brugge verlengingen nodig om voorbij Patro Eisden Maasmechelen te geraken. Zo zie je maar, in de Croky Cup is elke tegenstander te duchten. Finaal slaagden enkel KMSK Deinze en RFC Seraing erin om de grotere rivaal een hak te zetten. Maar ook voor STVV, Standard de Liège, SV Zulte Waregem en KV Kortrijk was het zwoegen.

Na de bloedstollende penaltyreeks in Lier werd er meteen ook geloot voor de volgende ronde van de Croky Cup. KRC Genk, leider in de Jupiler Pro League, ontvangt RSC Anderlecht. Met R. Antwerp FC en Standard de Liège staan er nog eens twee topclubs tegenover elkaar in de achtste finales! Dat wordt smullen! 

KMSK Deinze, het enig overgebleven team uit de Challenger Pro League, mag het in eigen huis opnemen tegen SV Zulte Waregem. Tope maken ze er ongetwijfeld een mooi West-Vlaams onderonsje van. In de Ghelamco Arena, waar de Croky Cup nu vertoeft, neemt titelverdediger KAA Gent het op tegen Cercle Brugge.

KMSK Deinze blijft voetballen tijdens het WK en zal zich dus optimaal kunnen voorbereiden, maar voor de andere teams zijn de achtste finalewedstrijden de eerste in meer dan een maand tijd. Welke clubs schieten meteen scherp uit de startblokken? En wie is nog niet helemaal wakker van het WK-winterslaapje?

Al deze smakelijke affiches worden afgewerkt op dinsdag 20, woensdag 21 of donderdag 22 december. Dinsdag maken we de exacte speelmomenten en aanvangsuren voor de achtste finales bekend. Tot dan kan je ook deelnemen aan onze Croky Cup-quiz, om gratis tickets te winnen voor een wedstrijd naar jouw keuze! 

Gerelateerde artikels