KV Mechelen en Royal Antwerp FC strijden om eerste prijs van het seizoen

© NVE

Malinwa en The Great Old maken zich deze week op voor de magische trip richting het Koning Boudewijnstadion. Op zondag 30 april staan beide Antwerpse clubs daar tegenover elkaar met één doel: de Croky Cup veroveren.

Road to Brussels

De weg naar Brussel begon voor KV Mechelen op het veld van K.S.C. Lokeren-Temse. Daar behaalde het een eenvoudige 0-5 overwinning. Nadien won KV met het kleinste verschil van zowel RFC Seraing als KV Kortrijk en volgde er een tweeluik met SV Zulte Waregem. In de Elindus Arena werd het 1-2 en ook thuis toonde Mechelen zich de meerdere van Essevee (1-0). Het behalen van een tweede bekerfinale in 4 jaar tijd zorgde voor ongeziene vreugdetaferelen Achter de Kazerne. 

Hoe makkelijk Mechelen begon aan haar bekeravontuur, hoe moeilijk Antwerp het te verduren kreeg in the round of 32. Tegen SK Beveren kroop The Great Old na strafschoppen door het oog van de naald. Vervolgens volgden er alleen maar topaffiches voor de ploeg van Mark Van Bommel. Eerst klopte het Standard de Liège met 4-0. Vervolgens verbaasde het KRC Genk in de eigen Cegeka Arena door met 0-3 uit te halen. Ook in de halve finales kon Antwerp zegevieren. Na een ware penaltythriller werd R. Union St.-Gilloise uit het toernooi geknikkerd.

Topfavoriet vs. Underdog

In de competitie zijn de verhoudingen tussen KV Mechelen en Royal Antwerp FC duidelijk. Voor Malinwa zit een vrij kleurloos seizoen er na zondag op. R. Antwerp FC zit nog in volle titelstrijd. 

Ook in de onderlinge confrontaties toonde RAFC zich steeds de meerdere van KVM. In het AFAS Achter de Kazerne Stadion werd het 0-2 en op de Bosuil ging Malinwa met zware 5-0 cijfers onderuit. Eén ding is zeker: zondag 30 april neemt een duidelijke favoriet het op tegen een stugge underdog. 

Deze voorbeschouwing wordt u aangeboden door Betway, de officiële bettingpartner van de Croky Cup.

© JIMMY BOLCINA

Gerelateerde artikels