Louis Cayphas winnaar Pro League eCup

© Xavier Piron

De tweede editie van de Pro League eCup werd op woensdag 18 mei afgesloten met de finale. Na vier toernooien, die georganiseerd werden samen met Eleven Sports, Sporza en La Dernière Heure, en een knock-outfase stonden Louis Cayphas en Audric Decuyper tegenover elkaar. De ultieme winnaar zou zich voor één jaar tot professionele e-sporter van Eleven kronen!

In tegenstelling tot de finale van de Proximus ePro League werd de Pro League eCup-finale gespeeld met Belgische teams in de ‘90 rated’ modus. Louis trad aan met Club Brugge terwijl Audric koos voor KRC Genk.

In de eerste wedstrijd startte Audric hongerig. Via Ito en Oyen ging hij met een 2-0 voorsprong de rust in. Achtervolgen geblazen dus voor Louis, die de boodschap duidelijk begrepen had. Na een hattrick van Bas Dost draaide hij de rollen plots helemaal om. Met een laat doelpunt van Charles De Ketelaere legde hij zelfs de 2-4 eindstand vast.

Louis zat na die onwaarschijnlijke comeback in een zetel voor de terugwedstrijd. Hoewel Audric daarin tweemaal van een achterstand kon terugkomen, bestond er weinig twijfel over wie zich tot eCup-kampioen mocht kronen. Door in het ultieme slot met Vanaken de 3-2 eindstand tegen de netten te jagen en zo ook de return winnend af te sluiten, zette Louis de kers op de taart.

Met Louis Cayphas kennen we dus de opvolger van Ilkan Cavus. De Henegouwer zal volgend jaar uitkomen als professionele e-sporter van Eleven.

Herbekijk hieronder de volledige video van de Pro League eCup-finale:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Gerelateerde artikels

  • Eleven ePro League
  • PS 4
  • EA Sports
  • Audi
  • Sporza