Info

Houba de Strooperlaan, 145
1020 Brussel
BELGIË

T: +32 2 477 12 29
F: +32 2 478 00 88
E: info@proleague.be

Volg ons op Twitter

 

Raad van Bestuur

Voorzitter Peter Croonen (KRC Genk)
Leden Bruno Venanzi (Standard)
Mehdi Bayat (Sporting Charleroi )
Vincent Mannaert (Club Brugge)
Joseph Allijns (KV Kortrijk)
Eddy Cordier (Zulte-Waregem)
Michel Louwagie (KAA Gent)
Philippe Bormans (Union SG)
Marc Coucke (RSC Anderlecht)
Patrick Orlans (KV Oostende)
 

Management Pro League

CEO Pierre François
CFO Nils Van Brantegem bijgestaand door Florence Vandionant en Viki De Cremer
Legal Leander Monbaliu (Gedetacheerd advocaat) bijgestaan door Mathias Lecluse
Woordvoerder - Verantwoordelijke communicatie, strategische partnerschappen CSR, Events Stijn Van Bever bijgestaan door Louis Demeyere
Ticketing, commercieel, marketing & CRM Tim Vlaeminck bijgestaan door BeSupport
Youth Department Ariel Jacobs
Secrétariat & Vertaaldienst Benjamin Hayart
Kalendermanager Nils Van Brantegem bijgestaan door Viki De Cremer
 

Missie Pro League

De Pro League groepeert de 24 professionele voetbalclubs in België en beheert de kampioenschappen 1A (Jupiler Pro League) en 1B (Proximus League). Ze organiseert ook de Supercup waarin telkens bij het begin van het seizoen de landskampioen het opneemt tegen de bekerwinnaar. In opdracht van de KBVB staat de Pro League in voor de Beker van België (Croky Cup) vanaf de 1/16e finales. Daarnaast organiseert ze ook nog de Pro League Cup U21 en vanaf het seizoen 2018-2019 het enige EA-FIFA e-sport kampioenschap op PlayStation.

De Pro League wil een sterke en dynamische liga zijn met een efficiënt beslissingsproces, uitgevoerd door een team dat onafhankelijk is van de clubs, maar wel ten dienste staat van hen. Het management werkt onder de controle van alle clubs verzameld in de Algemene Vergadering of volgens de richtlijnen van hun vertegenwoordigers in de Raad van Bestuur.

Op het nationale niveau overlegt de Pro League met de KBVB en vaardigt vertegenwoordigers af in tal van organen en comités van de Voetbalbond. Ook op regionaal vlak stemt de Pro League af met de beide vleugels van het amateurvoetbal: Voetbal Vlaanderen en ACFF. De Pro League is daarnaast de vertegenwoordiger van de werkgevers binnen het Paritair Comité Sport waar de collectieve sectoriële overeenkomsten worden afgesloten. Internationaal laat de Pro League haar stem horen via de European Leagues of het World League Forum waar ze lid van is.

De Pro League is zich bewust van de impact van het profvoetbal en van haar maatschappelijke functie. Ze verdedigt de opleidingsclubs niet enkel omdat dat de sleutel tot sportief succes vormt - zoals de recente derde plaats van de Rode Duivels op het WK nog bewees -, maar ook omdat de opleiding van jongeren een essentieel onderdeel is van de sociale impact van de profclubs. Om een beter inzicht te krijgen in de economische en sociale impact van de Pro League, werd er een studie uitgevoerd door Deloitte waarvan het rapport op 6 juni 2019 werd gepresenteerd en dat hier kan geraadpleegd worden.

 

Pro League logo

Download hier het Pro League logo en de brand guidelines →