Bedankt voor alles, Pierre Denier

© DHA

KRC Genk, de provincie Limburg en het voltallig Belgisch voetbal nemen afscheid van een icoon. Zaterdagavond staat Pierre Denier (65) voor de laatste keer in de dug-out van KRC Genk, tijdens de uitwedstrijd bij KV Mechelen. Nadien gaat 'Pierke' op pensioen en kan hij na een carrière van 48 jaar genieten van welverdiende rust.

De supporters van KRC Genk zwaaiden het voorbije weekend een icoon uit in de Cegeka Arena. Na bijna een halve eeuw bij Winterslag en nadien fusieclub KRC Genk zegt Pierre Denier het Belgisch voetbal vaarwel. Hij was in die periode speler, assistent-trainer, interim-coach en teammanager - altijd bij dezelfde club. Een rariteit in het moderne voetbal.

Pierre Denier voetbalde in zijn rijkgevulde carrière nog samen met spelers als Luc Nilis, Patrick Goots en Ronny Gaspercic. Nadien trainde en begeleidde hij jongens als Wesley Sonck, Jelle Vossen, Thibaut Courtois, Kevin De Bruyne en Leandro Trossard. Allemaal spreken zij nog steeds vol lof over Pierre Denier.

Na dit seizoen is Pierke niet langer in dienst bij KRC Genk. De Pro League staat erop hem te bedanken voor zijn toewijding aan het voetbal, zijn loyaliteit aan de club van zijn hart en de vaderrol die hij voor heel wat jonge spelers bij KRC Genk opnam. Geniet van al het moois dat je nog te wachten staat, Pierre.

Gerelateerde artikels