Club Brugge leert fans levensreddend handelen met QR-code

Elke dag krijgen gemiddeld zo’n dertig Belgen een hartstilstand. Voor 90 procent van deze mensen eindigt dat fataal. Nochtans kunnen wij hier allemaal wat aan doen. Daarom lanceert Club Brugge een interactieve workshop die levensreddende technieken aanleert via jouw smartphone.

Dagelijks sterven zo’n 27 Belgen aan de gevolgen van een hartstilstand. Dat is veel. Zeker omdat er heel wat levensreddende technieken zijn die iedereen kan uitvoeren en de overlevingskansen van hartpatiënten kunnen verdubbelen. Daarom wil Club Brugge de kennis over levensreddend handelen verbeteren. Dat doet blauw-zwart heel laagdrempelig, met een simpele QR-code op jouw smartphone.

In samenwerking met partner Unibet en de KU Leuven biedt Club Brugge een unieke AR-experience aan waarbij fans gratis levensreddende technieken leren en zo het overlevingspercentage omhoog kunnen helpen. De software leert je in acht stappen hoe je iemand moet reanimeren. Na afloop van deze interactieve workshop wordt de opgedane kennis ook getest.

Meer weten over dit project? Surf naar www.noheartnoglory.be, bekijk onderstaande campagnevideo en scan de QR-code.