Eleven en Pro League lanceren play-offcampagne met hulp van AI

History Untold. Onder die titel lanceren rechtenhouder Eleven Sports en de Pro League een innovatieve campagne, die met behulp van AI-toepassingen de fans vier interviews voorschotelt met de protagonisten van de aankomende Jupiler Pro League Champions' Play-offs. Maar dan wel 40 jaar in de toekomst.

Het Jupiler Pro League seizoen 22-23 bereikte afgelopen weekend met de slotspeeldag van
de reguliere competitie een eerste verrassend hoogtepunt. Om fans nu helemaal warm te maken voor de climax van de competitie, lanceren Eleven en de Pro League History Untold, een campagne die met de hulp van AI 40 jaar vooruitblikt in de toekomst.

Aangezien het seizoen tot zover bijzonder zenuwslopend was, beloven ook de play-offs erg spannend te worden. History untold neemt de fans mee naar het jaar 2063 waarin exclusieve interviews met vier topspelers te zien zijn, waarin ze na veertig jaar nog eens terugblikken op het zinderende seizoen 22-23.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Eleven ontwikkelde de campagne volledig intern van concept tot productie, in overleg met de Pro League. Omdat binnen dit partnership innovatie rond het Belgische voetbal hoog op de agenda staat, was het een buitenkans om dankzij innovatieve AI-technologie de fans een blik in te toekomst te gunnen.

Jeroen Vermeiren, Head of Marketing Eleven. “Ons getalenteerde team ontwikkelde opnieuw een hele straffe campagne: de kracht van AI-technologie in combinatie met een knap in beeld gebracht interview werkt verbluffend goed. De spelers hebben zich ook fantastisch ingeleefd in hun 40 jaar oudere zelf. Het resultaat moet de fans helemaal klaarstomen voor spannende Champions’ Play-offs.

In de aanloop naar de eerste speeldag van de play-offs van komend weekend zullen fans interviews met topspelers van de vier gekwalificeerde teams - Royale Union Saint-Gilloise, KRC Genk, Royal Antwerp FC en Club Brugge - kunnen ontdekken.

De kalender ziet er als volgt uit:

  • Dinsdag 25 April: Teddy Teuma, Royale Union Saint-Gilloise
  • Woensdag 26 april: Bryan Heynen, KRC Genk
  • Vrijdag 28 april: Noa Lang, Club Brugge
  • Dinsdag 2 mei: Toby Alderweireld, Royal Antwerp FC

Alle video’s zijn te bekijken in de Jupiler Pro League app.

Gerelateerde artikels