Goal of the Year: Junya Ito (KRC Genk)

© JBO

Junya Ito heeft in het afgelopen seizoen de mooiste goal gescoord. De supporters van de Jupiler Pro League verkozen het collectieve pareltje van de Japanner van KRC Genk tegen OH Leuven boven de fraaie afstandsschoten van Deniz Undav (R. Union Saint-Gilloise) en Rob Schoofs (KV Mechelen).

De Jupiler Pro League ‘Goal of the Year’ viel al heel vroeg op het seizoen. Eind augustus 2021 nam KRC Genk op de vierde speeldag met 4-0 de maat van OHL, mede dankzij een fraaie treffer van Junya Ito. Vanop de rechterflank zette de Japanner in minuut 77 de actie zelf op. Na een dubbele een-twee, eerst met Kristian Thorstvedt en nadien met Paul Onuachu, plaatste Ito het leer met links in de linkerbovenhoek. Een heerlijk doelpunt, dat individuele klasse koppelt aan collectief vernuft.

Dat vonden ook de supporters. Zij stemden de heerlijke treffer van Japanse makelij tot ‘Goal of the Year’. Het doelpunt van Ito haalde het met 17 procent nipt voor de pegel van topschutter Deniz Undav (R. Union Saint-Gilloise) tegen KV Kortrijk (2-3) begin maart. Diens knal ontving 16 procent in de fan voting, die samen met Eleven Sports werd opgezet. De kruisraket van Rob Schoofs (KV Mechelen) midden februari tegen KV Oostende (3-0) strandde op de derde plek. Schoofs kreeg 14 procent van de stemmen.

Vorig jaar ging de wereldgoal van Jan Van den Bergh (K. Beerschot V.A.) tegen KRC Genk met de prijs van ‘Goal of the Year’ aan de haal.

Gerelateerde artikels