Jupiler Pro League wordt Younited Pro League

Tijdens de kerstspeeldag verandert de Jupiler Pro League van naam: de competitie wordt dan de Younited Pro League. Hiermee wil de Pro League het werk van haar sociale partner Younited Belgium in de spotlights zetten.

Younited Pro League

Het partnerschap tussen de Pro League en Younited werd deze maand met drie jaar verlengd. De link tussen de clubs en Younited Belgium is dan ook duidelijk: liefst vijftien profvoetbalclubs hebben een Younited-team dat wekelijks traint. Om de band met haar sociale partner in de verf te zetten bood de Pro League aan om de competitie gedurende één speeldag om te dopen naar Younited Pro League.

Tijdens de Younited Pro League spelen de profvoetbalclubs bovendien met het logo van Younited Belgium op de borst. Deze shirts worden later geveild op www.matchwornshirt.com/proleague en de opbrengst gaat naar Younited Belgium.

“De Younited Pro League richt een schijnwerper op onze teams, spelers en coaches”, zegt Bert Ballegeer, coördinator van Younited Belgium. “Het is geen verrassing dat het een moeilijk jaar was voor onze teams, maar onze spelers toonden moed in hun dagelijkse strijd en coaches creativiteit bij organiseren van activiteiten. Samen bewezen ze dat een team zoveel meer is dan een ploeg op het veld, het is ook een familie.”

Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League: "Younited Belgium gaat over de essentie van voetbal: zich kunnen thuis voelen in een team en daar kracht uit putten. Het voorbije jaar hebben we allemaal wel gevoeld wat de waarde en kracht is van gedeelde momenten, zowel van blijdschap als van troost. Dit maakt dat we het werk van Younited en de kracht van hun teams nog meer naar waarde kunnen schatten.”

Younited Belgium

De spelers van Younited Belgium zijn experten in het dagelijkse overleven. Zij strijden tegen kwetsbaarheid op vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede en verslaving. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.

Younited Belgium ondersteunt en begeleidt 28 Younited-teams. Elk team is een samenwerking tussen een voetbalclub en sociale organisaties zoals straathoekwerk,  inloop- of ontmoetingshuizen, buurtsport en opvangcentra.

Gerelateerde artikels