Kalenderwijzigingen speeldag 34 en Challenger Pro League

© VKA

In overleg met de rechtenhouder en de politiediensten kondigt de kalendermanager twee wijzigingen aan voor speeldag 34 in de Jupiler Pro League. Alle wedstrijden starten zondag 23 april om 18.30 uur, behalve STVV - R. Antwerp FC en RFC Seraing - KVC Westerlo. Ook in de Challenger Pro League is er één aanpassing.

Op de 34e en laatste speeldag van de reguliere competitie in de Jupiler Pro League staat er nog veel op het spel. Zo moet er nog een degradant aangewezen worden en zijn ook de tickets voor de Champions' en Europe Play-offs nog niet verdeeld.

Om een eerlijk verloop van de slotspeeldag te garanderen, vinden alle wedstrijden in principe op hetzelfde moment plaats. Twee duels zijn echter zonder sportieve inzet: STVV - R. Antwerp FC en RFC Seraing - KVC Westerlo. Hun eindpositie in het klassement ligt vast.

Op vraag van de rechtenhouder om zoveel mogelijk wedstrijden te spreiden, legde de kalendermanager voor deze twee matchen nieuwe speelmomenten vast. STVV - R. Antwerp FC begint zondag 23 april om 13u30. RFC Seraing - KVC Westerlo wordt op zaterdag 22 april gespeeld (aftrap om 18u15). 

Ook in de Challenger Pro League is er één aanpassing. K. Beerschot VA - Lierse K. op speeldag 10 van de Promotion Play-offs gaat nog steeds door op 13 mei, maar de aftrap wordt vervroegd naar 16u00 (ipv 20u45).