OH Leuven legt nieuw voetbalplein aan in Kessel-Lo

© 2022 Plumb Images

Samen met de stad Leuven heeft profclub OHL in de maand juli een gloednieuw voetbalveldje feestelijk ingehuldigd in Kessel-Lo. Op het Prins-Regentplein, midden in de woonwijk Casablanca, kunnen Leuvense jongens en meisjes zich opnieuw uitleven op een piekfijn voetbalterrein.

De renovatie van het voetbalveldje is onderdeel van het project ‘OH Leuven in de Buurt’, een samenwerking tussen OHL, de stad Leuven en haar buurtcentra om jongeren kansen in het voetbal te geven. Het voorbije half jaar is er door verschillende partners hard gewerkt om dit sociale project uit de grond te stampen. 

Er worden namelijk niet alleen wedstrijdjes gespeeld in de diverse buurt Casablanca, maar OH Leuven biedt ook trainerscursussen en logistieke ondersteuning aan. Zo kunnen de jongeren nadien zelf voetbaltraining geven aan jongens en meisjes uit hun eigen buurt. Eén van deze jonge coaches traint intussen de beloften van OHL.

Op dit soort voetbalpleintjes begint het voor heel wat jonge spelersDennis Praet, middenvelder Leicester City

Er tekende schoon volk present op de inhuldiging: burgemeester Mohamed Ridouani en zijn schepenen, CEO Peter Willems van OHL en ook een delegatie van Leicester City, met Rode Duivels Dennis Praet en Timothy Castagne als opvallendste aanwezigen. “Zo'n veldjes zijn heel belangrijk om de jonge gasten buiten te laten sporten", vertelde ook Leuvenaar Praet. 

Veel ouders hebben de middelen niet om hun kind bij een sportclub in te schrijven. Praet - een jeugdproduct van OH Leuven - kreeg zelf ook de microbe te pakken op het asfalt. "Ik denk dat het hier begint voor heel wat jonge spelertjes. Bij mij was dat in elk geval de speelplaats in mijn lagere school. Dus dit soort initiatieven zijn zeker noodzakelijk en toe te juichen." 

Meer informatie over het nagelnieuwe pleintje in Kessel-Lo, vind je op de website van OH Leuven.

© 2022 Plumb Images
  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Jupiler
  • Motorola