OH Leuven wint TORO Groundsmen Award 2022

OH Leuven mag voor de tweede keer in drie jaar tijd de TORO Groundsmen Award voor beste grasmat en terreinverzorgers in ontvangst nemen. Spelers, coaches en de rechtenhouder gaven het voetbalveld in het King Power at Den Dreef Stadion tijdens het seizoen 2021-2022 de hoogste beoordeling.

Na alle wedstrijden uit de reguliere competitie beoordelen de aanwezige Match Delegate, de hoofdcoach en aanvoerder van de tegenstander en een vertegenwoordiger van de tv-rechtenhouder Eleven Sports het veld van de thuisploeg. Dat gebeurde zowel in de Jupiler Pro League als in 1B.

Op basis van die scores, die worden gegeven voor onder meer kwaliteit en bespeelbaarheid, werd aan het einde van het seizoen een algemeen klassement opgesteld. Met een gemiddelde score van 58 op 60 prijkt OH Leuven helemaal boven de stand, voor R. Antwerp FC en RSC Anderlecht.

In een video zetten we Oli Makin, Head Groundsman bij OHL, en zijn assistenten Luke Russell en Kevin Marotta in de bloemetjes. Het drietal neemt niet alleen het Leuvense hoofdterrein onder handen, maar ook de zes oefenvelden in Oud-Heverlee. Een job die ze met veel liefde en toewijding uitvoeren.

“We zijn ontzettend trots op deze prijs, omdat het een erkenning is voor het harde werk dat we het hele seizoen lang leveren”, reageert Oli Makin. “Het doet veel deugd, omdat het de spelers en trainers zelf zijn die de beoordeling uitvoeren. Dat is het mooiste compliment dat je kan krijgen.”

Gerelateerde artikels