Pro League & Stats Perform breiden partnership uit

De Pro League kondigt vandaag haar vernieuwde samenwerking aan met Stats Perform, de ‘SportsTech’ marktleider in data en AI-technologie, als officiële datapartner van de league.

De Pro League verlengt haar samenwerking met Stats Perform in een nieuwe, meerjarige deal. Stats Perform blijft zo – exclusief – de Stats Perform Opta data van alle wedstrijden in de Jupiler Pro League en 1B Pro League verzamelen en beheren. Dankzij een unieke samenwerking tussen Stats Perform, de Pro League en Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van de Pro League-competities, is de omvang van de overeenkomst substantieel toegenomen. De nieuwe overeenkomst, ten voordele van clubs, fans en andere stakeholders, bestaat uit 3 pijlers: sportief, tv & communicatie.

Om alle Pro League-clubs beter te kunnen ondersteunen, is het sportieve luik van de overeenkomst tussen Stats Perform en de Pro League verder uitgebreid. Stats Perform wordt daarbij de “Official Tracking and Performance Data Provider” van de Pro League. Nieuw aan deze deal is dat de Pro League en haar clubs nu ook ‘live tracking data’ aangeleverd zullen krijgen op basis van het Stats Perform SportVU-systeem en monitoring van spelers. Coaches en staf zullen deze data dus live in hun beslissingen tijdens de wedstrijd kunnen gebruiken.

Het tv- & communicatie-gedeelte van het contract versterkt de ambitie van de Pro League om ervoor te zorgen dat de verslaggeving rond de competities ondersteund wordt met de beste en meest boeiende live data. Door het publiek zo beter te kunnen bereiken en te informeren op een unieke manier via tv, digitale media en socials, worden de sterke sportieve prestaties in de competities nog extra uitgelicht.

In februari ondertekende de Pro League een contract met Eleven Sports voor 5 jaar, voor, onder meer, de internationale en nationale tv-rechten van de Jupiler Pro League en 1B Pro League. Alle competities komen zo samen op 1 zender. De data van Stats Perform kan door Eleven op een creatieve manier worden ingezet, zoals met heatmaps, om de kijker meer inzicht te geven in de actie op het veld en om nieuwe verhalen te ontwikkelen voor de fan die op zoek is naar meer diepgaande info over de wedstrijd.

Daarnaast zullen de innovatieve toepassingen van Stats Perform ook de communicatieplatformen van de Pro League en haar clubs, zoals de nieuwe website van de Pro League en verschillende club-apps, versterken met data. Op die manier wordt de consistentie verzekerd, tussen wat fans te zien krijgen op het scherm en online.

Leander Monbaliu, Chief Business Officer van de Pro League, reageert tevreden: “We zijn zeer tevreden over de vernieuwing van ons partnership met Stats Perform. De Pro League wil één van de meest innovatieve leagues in Europa zijn. De overeenkomst met Stats Perform zal daarin, als onderdeel van het net gelanceerde Pro League Forward, een cruciaal onderdeel zijn. Niet alleen ondersteunen we de clubs in het verzamelen van de beste sportieve data en het versterken van hun communicatie, deze nieuwe deal geeft onze tv-partner, Eleven Sports, en de Pro League ook de mogelijkheid om innovatieve toepassingen te ontwikkelen op basis van Stats Perform data. Zo kunnen we fans dichter bij het voetbal brengen.”

“We zijn zeer tevreden over de vernieuwing van ons partnership met Stats Perform.”Leander Monbaliu, Chief Business Officer Pro League

Alex Rice, Chief Rights Officer bij Stats Perform, beaamt: “Stats Perform is blij om de samenwerking met de Pro League te kunnen verderzetten. We weten dat het ontzettend belangrijk is voor de Pro League en Eleven Sports om de best mogelijke voetbalervaring voor het publiek op poten te zetten, door hun gepassioneerde fans te garanderen dat de data van de best mogelijke bron komt – of het nu op de eigen digitale platformen of op tv is. Deze overeenkomst geeft ons de mogelijkheid om de beste ‘data services’ in de markt in te zetten om aan de noden van de Pro League en alle stakeholders te voldoen.”

Guillaume Collard, Managing Director Eleven Sports België, voegt toe: “We hebben een uniek partnership met de Pro League opgezet, met een grote focus op innovatie en de nieuwste technologieën, in functie van de fans. De samenwerking met STATS Perform is daar een goed voorbeeld van: onze uitzendingen worden versterkt met hun boeiende data en clubs hebben toegang tot de beste, sportieve data op de markt. Een win-win.”