Pro League trapt kerstactie af: bied op een shirt en steun Younited

De Pro League, haar 26 clubs, Eleven Sports en andere partners geven vrijdag het startschot van de jaarlijkse kerstactie.Tussen 16 en 29 december nodigen we fans uit een bod te plaatsen op gesigneerde en gedragen wedstrijdshirts van spelers uit de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en de Lotto Super League. Daarnaast zitten er weer verschillende exclusieve items en ervaringen in het veilingaanbod, zoals een gesigneerd WK-shirt van de Rode Duivels, een gesigneerd Real Madrid-truitje van Thibaut Courtois, een partijtje golf met Wesley Sonck of een dag in het spoor van Sporza-commentator Peter Vandenbempt. De opbrengst gaat integraal naar onze sociale partner Younited Belgium, die kwetsbare personen in voetbalteams ondersteunt en perspectief biedt.

De veertiende editie van de kerstactie van de Pro League gaat opnieuw volgens het beproefde recept. Komend weekend in de Challenger Pro League (speeldag 18) dragen alle spelers het logo van Younited Belgium op hun borst. Na het laatste fluitsignaal tekenen ze persoonlijk hun eigen matchworn shirt. Al deze gesigneerde truitjes worden nadien opgehaald en online geveild. Een week later gebeurt exact hetzelfde op speeldag 18 in de Jupiler Pro League, die voor deze bijzondere gelegenheid weer wordt omgedoopt tot de Younited Pro League.

Unieke voetbalitems en ervaringen 

De shirts worden aangeboden via MatchWornShirt. Je zal er dankzij onze partners ook andere speciale items, bijzondere truitjes, VIP-experiences en unieke belevenissen terugvinden waarop je kan bieden. Denk bijvoorbeeld aan gesigneerde shirtjes van Dries Mertens (Galatasaray), Thibaut Courtois (Real Madrid) en de Rode Duivels, maar ook aan VIP-arrangementen voor de Pro League Awards, de Gouden Schoen of een dag in het spoor van voetbalcommentatoren Aster Nzeyimana en Peter Vandenbempt

Sorare en Panini bieden dan weer exclusieve én gesigneerde kaartjes aan, hét perfect kerstgeschenk voor elke voetbalfan! En wie liever zelf sport, kan gaan voor een padelwedstrijdje tegen presentator Karl Vannieuwkerke en komiek Guga Baùl, een fietstochtje met Ann Wauters en minister Annelies Verlinden of een partijtje golf met ex-Rode Duivel Wesley Sonck

© PDV

Het online veilingplatform voor deze kerstactie - met daarop de shirts en alle specials - gaat open op vrijdag 16 december om 12u. Nog tot donderdag 29 december (21u) kan je bieden op de items van jouw favoriete club(s) en speler(s). De Pro League en Younited Belgium hopen in 2022 om samen met de Belgische voetbalfans het record van vorig seizoen opnieuw scherper te stellen.

Over Younited Belgium

De Pro League, haar clubs en Younited geloven samen in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. In de slogan My Team, My Home vat onze sociale partner het gevoel samen waar elke voetballiefhebber zich in herkent. Ongeacht jouw ras, afkomst, religie of sociale situatie: wie ploegmaats heeft, vindt altijd wel ergens steun. Younited Belgium biedt hen daarnaast een begeleidend kader. Lees hier meer over de impact op de doelgroep.

Momenteel zijn er meer dan dertig Younited-voetbalteams verspreid over België. Hun spelers zijn experten in het dagelijks overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Bij hun team bouwen spelers aan zelfvertrouwen, krijgen ze meer structuur in hun leven en leggen ze ook contact met hulpverleners en lotgenoten. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.