Sorare wordt exclusieve Pro League-partner door enorm versterkte samenwerking

Brussel, 16 augustus 2022 - Sorare, het door spelers gerunde fantasy voetbalspel, kondigt vandaag een significante uitbreiding aan van hun samenwerking met de Pro League.

  • Door langdurig contract wordt Sorare een exclusieve NFT fantasy sport partner van de Belgische voetbalcompetitie.
  • Sterspelers uit de Pro League zullen als digitale kaarten beschikbaar blijven bij Sorare.
  • Beide partners slaan de handen in elkaar om de fans een nieuwe, innovatieve voetbalbeleving te bieden.
  • Dit exclusief akkoord is de meest recente mijlpaal in een lange reeks voor Sorare na eerdere overeenkomsten met de Major League Baseball, de Serie A en Kylian Mbappé
  “Voetbal is niet zomaar een spel. Voetbal is entertainment. En Sorare was één van de eersten om dat echt te erkennen. We zijn blij dat we Sorare een solide partner op lange termijn kunnen noemen.”Lorin Parys, CEO van de Pro League

  Voor en door voetbalfans

  Het nieuwe, langdurige contract maakt van Sorare een wereldwijde, exclusieve partner van de Pro League, waarbij beide organisaties samen werken aan multimediacontent voor de fans en een nieuwe unieke beleving bieden aan supporters van de Pro League en Sorare-managers. Fans, verzamelaars en Sorare-spelers van over de hele wereld zullen nu een collectie digitale kaarten van de Pro League kunnen aanleggen om mee te spelen en te winnen. Iconische clubs, talenten en sterspelers uit de Pro League zullen als digitale kaarten beschikbaar zijn op het Sorare-spelplatform vanaf het seizoen 2022-2023.

  Dankzij deze nooit eerder geziene samenwerking zal de Pro League - een competitie die internationaal bekend staat om zijn grote talentenpool - nieuwe fans van over de hele wereld kunnen aanspreken via het Sorare-spelplatform dat gebruikers heeft in 185 landen. De Pro League zal zo kunnen genieten van inkomstenstromen dankzij nieuwe licentiecategorieën.

  Online verzamelkaarten

  Sorare combineert een gratis fantasyspel met online verzamelkaarten - gebaseerd op NFT-technologie die zorgt voor digitale exclusiviteit van elke kaart - om de fans zo dichter bij hun geliefde sport te brengen. Door voetbalgadgets te verzamelen, uiten fans al decennia lang hun liefde voor het voetbal of hun favoriete club. Met Sorare kunnen ze nu een heel nieuwe online supporterswereld ontdekken, waarin ze kaarten van hun favoriete spelers kunnen verzamelen en beheren. Zo kunnen fans hun passie voor het voetbal en de Pro League de vrije loop laten. 

  De exclusieve samenwerking is de meest recente mijlpaal in een lange reeks voor Sorare, dat wereldwijd een fenomenale groei kent. Het platform ziet de vraag naar zijn uniek aanbod in de sportentertainmentsector toenemen met nu al meer dan 2 miljoen gebruikers wereldwijd en meer dan 280 aangesloten sportorganisaties, waaronder LaLiga, de Bundesliga en de Serie A. Daarnaast sloot Sorare samenwerkingsakkoorden af met wereldvermaarde atleten zoals Kylian Mbappé en Serena Williams. 

  Michael Meltzer, Hoofd Business Development van Sorare:

  “De Pro League is één van de meest iconische competities ter wereld; met een ongeëvenaarde geschiedenis, grootse talenten en een onmetelijke schare gepassioneerde fans. We zijn laaiend enthousiast dat we onze samenwerking met deze competitie kunnen uitbreiden, want net als wij zet de Pro League in op innovatie om een authentieke beleving aan hun fans te bieden. 

  Door dit exclusieve contract zullen fans van over de hele wereld via Sorare nog dichter bij hun geliefde Pro League-clubs kunnen komen, van Club Brugge over RSC Anderlecht tot Standard de Liège.”

  Lorin Parys, CEO van de Pro League:

  “Bij de Pro League zetten we altijd in op nieuwe technologieën voor onze supporters, om hun fanbeleving te verrijken en ze zo dicht mogelijk bij de clubs en onze wereldwijde community te brengen. We waren trouwens één van de eerste competities die instapten op het innovatieve spelplatform Sorare. 

  “Het fantasyspel van Sorare is de toekomst van de online voetbalfans, en we zijn dan ook verheugd dat we onze samenwerking met Sorare kunnen uitbreiden en zo nog meer spannende, nieuwe initiatieven aan onze fans kunnen bieden. Voetbal is niet zomaar een spel. Voetbal is entertainment. En Sorare was één van de eersten om dat echt te erkennen. We zijn blij dat we Sorare een solide partner op lange termijn kunnen noemen.” 

  Over Sorare

  Sorare werd gecreëerd door en voor sportfans. Sorare transformeert de online sportfanwereld en geeft de fans een nieuwe manier om dichter bij hun geliefde clubs en spelers te staan. Sorare is gevestigd in Parijs en New York en wordt gefinancierd door een team van wereldformaat waaronder Benchmark, Accel, Softbank, en voetbalspelers Gerard Piqué, Antoine Griezmann en Rio Ferdinand. Voor alle gelicentieerde clubs op Sorare klik hier.

  Website​​Linkedin​  –  ​Twitter​ –  ​DiscordPress Kit