All colors of the rainbow

In ons programma ‘All colors of the rainbow’ bundelen we onze interventies rond discriminatie op het vlak van gender of seksuele voorkeur.

Wij willen niet alleen mensen uit de hele samenleving naar het stadion halen, we willen ze ook met een boodschap huiswaarts sturen: liefde is een mensenrecht.

Rond de internationale dag in de strijd tegen homofobie, transfobie en bifobie tooit het Belgisch voetbal zich in de regenboogkleuren. De kapiteins van de profclubs spelen hun wedstrijd met een regenboogkapiteinsband. Ook de cornervlaggen zijn voor deze gelegenheid regenboogvlaggen. Door de kleuren van deze vlag tijdens de campagne op te nemen in het logo van de clubs en van de Pro League, wil de voetbalwereld het signaal uitsturen dat iedereen welkom is in de sport.

© NVE

De eerste editie in 2019 was een groot succes: 224 clubs in België namen deel. De campagne stopte niet met de regenboogkleuren op het veld, maar werd gecomplementeerd met getuigenissen. De opbrengsten van de veiling van de gesigneerde kapiteinsbanden en de cornervlaggen van de regenboogspeeldag werden integraal geschonken aan twee initiatieven:

  1. Het vormingsprogramma van het museum Kazerne Dossin, dat vanuit het verleden onderzoekt hoe we vandaag kunnen samenleven.
  2. Het refugeproject van de Fondation Ihsane Jarfi, een opvangcentrum voor holebi- en transgenderjongeren die omwille van hun geaardheid thuis niet meer terecht kunnen.

In 2020 werd deze campagne voorgesteld op de persconferentie van de Mr. Gay Belgium verkiezing en gaf Mathias De Roover, Mr. Gay Belgium, de aftrap op verschillende velden. De Pro League wil zo het signaal geven dat geaardheid geen issue mag zijn in het voetbal.

Spreekkoren die fans een ongemakkelijk gevoel geven terwijl ze hun passie beleven, hebben geen plaats in onze sport. De Pro League strijdt tegen discriminatie in nauwe samenwerking en overleg met de Voetbalcel en de Federale Cel Gelijke Kansen.

© Photo News

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten