Management

Het management van de Pro League staat in voor het dagelijkse beleid van het Belgisch professionele voetbal.

Het management werkt volgens de visie van de Pro League. Ze streeft er naar een organisatie te zijn waar voetbalbeleving, professionaliteit, innovatie en groei centraal staan. Elk initiatief van het management wil de clubs in het bijzonder en het voetbal in het algemeen sterker maken. Het management werkt in overleg met de raad van bestuur aan dewelke het verantwoording aflegt.  

Management Pro League
CEO Pierre François
Chief Finances Officer Tamara Michiels
Chief Business Officer & Head of Legal  Leander Monbaliu
Legal Officer Mathias Lecluse
Head of Communications & Spokesperson Stijn Van Bever
Media & Marketing Officer Louis Demeyere
Content Creator  Lisa Snauwaert
eSports, Content  Andreas Geerts
Football & Community  Jan Cas
Club Services Officer Tim Vlaeminck
Office Manager - Translator  Benjamin Hayart 
Head of Youth Development Ariël Jacobs

CEO Pro League

Pierre François (°29 december 1955) werd in mei 2015 benoemd als CEO van de Pro League. 

Hij behaalt zijn licentiaat rechten in 1978 aan de Universiteit van Luik met de grootste onderscheiding, na felicitaties van de jury. Gepassioneerd door het recht wordt hij, naast advocaat aan de Luikse balie, 6 jaar lang assistent van Professor Del Marmol in het handelsrecht.

Na zijn universitaire carrière blijft Pierre François gedurende vele jaren actief in de academische wereld als gastdocent aan de HEC Management School in Luik.

Hij zet zijn eerste stappen in de voetbalwereld als advocaat van Standard de Liège. Gebeten door het voetbal wordt hij vanaf 1 januari 2003 algemeen directeur van de club. Tijdens zijn periode bij Standard de Liège in 2008 wint de club de negende en tiende landstitel uit haar geschiedenis.

Vier jaar later verlaat Pierre François de club met twee landstitels en een Beker van België op zijn palmares. 

Na zijn periode bij Standard de Liège blijft hij actief in het voetbal als consultant bij verschillende clubs uit binnen- en buitenland.

In mei 2015 wordt hij benoemd als CEO van de Pro League, waar hij tot op heden de belangen van de vierentwintig professionele voetbalclubs in België verdedigt. In die hoedanigheid treedt hij ook op als vertegenwoordiger van de Pro League binnen de Hoge Raad, European Leagues en World Leagues Forum.

Op voordracht van European Leagues wordt hij in 2020 verkozen binnen het UEFA Appeals Body, de hoogste disciplinaire instantie binnen de Europese voetbalfederatie.

  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini
  • OSM
  • Toro
  • Score! Hero 2