Management

Het management van de Pro League staat in voor het dagelijkse beleid van het Belgisch professionele voetbal.

Het management werkt volgens de visie van de Pro League. Ze streeft er naar een organisatie te zijn waar voetbalbeleving, professionaliteit, innovatie en groei centraal staan. Elk initiatief van het management wil de clubs in het bijzonder en het voetbal in het algemeen sterker maken. Het management werkt in overleg met de raad van bestuur aan dewelke het verantwoording aflegt.  

Management Pro League
Chief executive officer Lorin Parys
Chief Finances Officer Tamara Michiels
Chief Business Officer & Head of Legal  Leander Monbaliu
Legal Officer Mathias Lecluse
Head of Communications & Spokesperson Stijn Van Bever
Press & Public Affairs Officer Tim De Neve
Content Creator  Lisa Snauwaert
eSports, Content  Andreas Geerts
Football & Community Manager Jan Cas
Football & Community Officer Andreas De Roeck
Club Services Officer Tim Vlaeminck
Digital Business Intelligence Officer Arno Lycke
Office Manager - Translator  Benjamin Hayart 
Head of Youth Development Ariël Jacobs
© BVB

Lorin Parys is CEO van de Pro League sinds 1 april 2022. Lorin is Leuvenaar en studeerde rechten aan de universiteiten van Namen, Leuven en aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Hij behaalde een LL.M. aan de New York University School of Law en een MBA aan de Vlerick Business School in Gent.

Lorin startte zijn carrière aan de balie in New York bij het internationale advocatenkantoor Latham & Watkins LLP. Hij was een jaar lang woordvoerder voor de Vlaamse minister van Economie en Buitenlandse Handel. Daarna ging hij aan de slag als algemeen directeur en later voorzitter van Flanders DC (2004-2007). In 2007 werd hij COO bij Uplace en in 2011 bij Club Brugge.   

Van 2014 tot 2022 was Lorin volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. In 2018 werd hij ook ondervoorzitter van de N-VA. Die functies legt hij neer om de belangen van het professionele voetbal te verdedigen als CEO van de Pro League. 

  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini