18 Pro League clubs ontvangen Pro League+ label

© Peter De Voecht/Photo News

18 Pro League clubs ontvingen vandaag het Pro League+ label 2018. Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten, op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

"Voor de Pro League is een sterke en geloofwaardige sociale werking bij de clubs de belangrijkste doelstelling van ons maatschappelijk beleid. We willen dat clubs in de lokale gemeenschap een maatschappelijke rol opnemen, naast hun sportieve activiteiten. Clubs moeten hun middelen en positie die ze innemen in de samenleving inzetten voor projecten en partnerschappen met een duurzame sociale doelstelling", aldus Stijn Van Bever, CSR manager van de Pro League.

"Om deze rol op te nemen, worden ze begeleid door de Pro League en door enkele partnerorganisaties. Zo worden ze ondersteund in de opmaak van hun beleidsplan en evaluatie van hun sociaal beleid. Naast de begeleiding, werken we ook motiverend. Zo worden clubs die zich inzetten voor een geloofwaardig lokaal sociaal beleid met dit label beloond."

De evaluatie van de werkingen gebeurde door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en werkverslagen en de analyse van de werkingen van de clubs. 18 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2018. Dit zijn drie clubs meer dan vorig jaar en toont aan dat de communitywerkingen van het profvoetbal in de breedte sterker worden.

Naast het label maken clubs ook kans op financiële ondersteuning. De Pro League voorziet jaarlijks minstens 75.000 euro subsidies om hun communitywerking te ondersteunen.

De 18 clubs die het Pro League+ label 2018 ontvangen zijn:
KAA Gent
Club Brugge
Waasland-Beveren
OHL
KV Mechelen
KRC Genk
KV Kortrijk
KVC Westerlo
Sporting Lokeren
KV Oostende
RSC Anderlecht
Standard de Liège
SV Zulte Waregem
Royal Excel Mouscron
Sporting de Charleroi
KSV Roeselare
R. Antwerp FC
KFCO Beerschot-Wilrijk

Gerelateerde artikels