3 hat-tricks en 12 doelpunten: Georges Mikautadze

Na 6 speeldagen blijft Georges Mikautadze (RFC Seraing) met maar liefst 12 treffers de leider in het Pro Scorer klassement. De Fransman doet beter dan gelijk welke andere spits uit om het even welke competitie. Met 3 hat-tricks uit 6 wedstrijden lijkt Mikautadze op weg om records te laten sneuvelen. Ploegmaker Ablie Jallow is voor de 2de speeldag op rij de leider in het Pro Assist klassement.

Georges Mikautadze is een ware goalgetter. Met 12 doelpunten uit 6 wedstrijden laat hij de 2de in de stand ver achter zich. In de wedstrijd tegen Club NXT maakte hij voor de 3de keer dit seizoen een hat-trick. Ivan Yagan (RWDM) is de 1ste achtervolger met 4 doelpunten uit 6 speeldagen. Thibo Baeten (Club NXT) was dit weekend trefzeker en klimt zo met 3 stuks op naar de 3de plaats van het klassement.  

Dante Vanzeir (Royale Union Saint-Gilloise) en Manfred Ugalde (Lommel SK) sluiten met elk 3 stuks de top 5 van de topschutters in de 1B Pro League af.

Klassement Pro Scorer (top 5)
Mikautadze – RFC Seraing – 12
Yavan – RWDM – 4
Baeten – Club NXT – 3
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 3
Ugalde – Lommel SK -  3

© Sebastien Smets

Ablie Jallow is voor de 3de speeldag op rij de nummer 1 in het Pro Assist klassement. Dit weekend kon hij geen ploegmakker bedienen, maar blijft met 1 assist meer dan Sava Petrov (Lierse K.) aan de leiding. Antoine Bernier komt de top 3 binnen en klokt met 3 assists de 6de speeldag af.

De top wordt vervolledigd door Yann Godart (RFC Seraing) en Christian Brüls (KVC Westerlo) met elk 2 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Jallow – RFC Seraing – 4
Petrov – Lierse K. – 4
Bernier – RFC Seraing – 3
Godart – RFC Seraing – 2
Brüls – KVC Westerlo – 2

De clean sheet rangschikking blijft net zoals de afgelopen weken onveranderd. Berke Özer (KVC Westerlo) blijft met 3 clean sheets uit 3 wedstrijden aan de leiding van het klassement. Hoewel zijn ploeg de afgelopen 3 weken niet in actie kwam, lukte het voor de andere doelmannen niet om de leiderspositie te veroveren. Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) hield de afgelopen weken zijn netten niet schoon en blijft daarmee steken op 2 clean sheets. De 3de in de stand, William Dutoit (KMSK Deinze), kon ook dit weekend geen tegendoelpunt verhinderen.

Anthony Sadin (RWDM) en Tomas Švedkauskas (Lommel SK) slutien de top 5 af met elk 1 clean sheet.

Klassement Clean Sheet (top 5)
Özer – KVC Westerlo – 3
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 2
Dutoit – KMSK Deinze – 1
Sadin – RWDM – 1
Švedkauskas – Lommel SK – 1

Gerelateerde artikels