50 jaar Panini

Vandaag stelde Panini Belgium via een digitale persconferentie het nieuwe album Pro League 2021 voor. Een bijzonder album, omdat het samenvalt met de 50ste verjaardag van Panini Belgium. Lees hieronder het voorwoord van het nieuwe album, van de hand van onze CEO Pierre François.

De Pro League Panini albums van dit seizoen en het vorige zullen ongetwijfeld de geschiedenis ingaan als "collectors' items", tijdsdocumenten van seizoenen getroffen door de COVID-19 pandemie. 

De ware helden van 2020 zijn te vinden in ziekenhuizen, rusthuizen of bijvoorbeeld schoonmaakbedrijven, eerder dan in onze voetbalclubs.

De gevolgen van het virus zijn echter ook voelbaar in alle geledingen van onze clubs. Wedstrijden worden verstoort, carrières dreigen gevaar te lopen, de financiële gezondheid van de clubs staat onder druk… En vooral; de wedstrijdbeleving, met de fans in de tribunes… tot voor kort vanzelfsprekend, vandaag zo onzeker.

Sport hoort bij het sociale leven, brengt ontspanning en wordt in gezelschap beleefd. Net deze kenmerken zorgen dat onze sportbeleving vandaag onder druk staat.

In de huidige, moeilijke tijden, brengen het Panini album en de Panini stickers ons meer dan ooit de essentie van plezier, ontspanning, letterlijk een doos met herinneringen voor de komende jaren. Het ritueel van het verzamelen van de stickers van de Pro League-spelers en het album te vullen, geeft een vertrouwd gevoel van herkenbaarheid, naar momenten van zorgeloosheid ...

"Namens de Pro League wens ik u het allerbeste. Wees voorzichtig en koester dat vertrouwde verlangen dat u sinds uw kindertijd een verzamelaar van het Panini album en zijn stickers en een voetballiefhebber maakt", Pierre Fancçois, CEO Pro League. 

Gerelateerde artikels