Aanvraag testevent Club Brugge - KRC Genk goedgekeurd

De aanvraag van Club Brugge en de Pro League om de wedstrijd Club Brugge – KRC Genk van komende zondag 23 mei als testevent te organiseren werd vandaag goedgekeurd door het Coronacommissariaat en de bevoegde ministers (Ben Weyts, Vlaams minister van Sport, Annelies Verlinden, federaal minister van Binnenlandse Zaken en Frank Vandenbroucke, federaal minister van Volksgezondheid).

Dankzij deze goedkeuring zullen op de wedstrijd 450 personen aanwezig kunnen zijn die deelnemen aan een testprotocol dat werd uitgewerkt door de Dienst Laboratoriumgeneeskunde van het UZ Leuven en de Pro League en dat zondag zal worden toegepast door Club Brugge in samenwerking met de KU Leuven.

Tijdens het test-event willen alle partijen en overheden nagaan hoe sneltests efficiënt en veilig ingezet kunnen worden voor massa-events en hoe de opvolging van (de maatregelen door) het publiek gemonitord kan worden door de inzet van apps als communicatiemiddel. 450 vrijwilligers van Club Brugge zullen de wedstrijd kunnen bijwonen na afname van een sneltest voor de wedstrijd en een PCR-test zeven dagen na de wedstrijd. De KU Leuven en de betrokken partijen staan in voor de verdere opvolging en verspreiding van de conclusies.

De Pro League wenst de betrokken ministers en hun diensten en de KU Leuven te danken voor de samenwerking.