Afschaffing regel uitdoelpunten in Europese wedstrijden

Vandaag keurde het Uitvoerende Comité van de UEFA het voorstel goed om de regel van de uitdoelpunten vanaf het seizoen 2021-2022 met inbegrip van de kwalificatiefase af te schaffen. Ploegen zullen dus niet langer op basis van het aantal gemaakte uitdoelpunten kunnen doorstoten naar de volgende ronde.

Indien de ploegen vanaf komend seizoen op het einde van de reguliere speeltijd van de heen- en terugwedstrijd een gelijk aantal doelpunten gemaakt hebben, worden er verlengingen (2 x 15 minuten) gespeeld. Indien er tijdens de verlengingen geen doelpunten gemaakt worden, zal men de strafschoppenreeks aanvatten. Zo worden wedstrijden (heen en terug) die eindigden op een gelijkspel niet langer beslist door het aantal gemaakte uitdoelpunten.

Aangezien de uitdoelpunten dus geen doorslaggevende factor meer vormen in het vervolg van de Europese campagne van de ploegen, zal dit ook geschrapt worden uit de criteria die gebruikt worden om de rangschikking te bepalen wanneer 2 of meer ploegen in de groepsfase evenveel punten tellen.