Alejandro Pozuelo ex-Jupiler Pro League speler van de week

De speler die deze week aan bod komt in de ex-Jupiler Pro League speler van de week rubriek, is Alejandro Pozuelo. De Spanjaard voetbalde van 2015 tot 2019 voor KRC Genk, maar trok voor het begin van de play-offs in 2019 naar het Canadese Toronto FC. Een kleine aardschok voor de ploeg uit Limburg, vlak voor de eindspurt richting de titel.

Na de jeugdopleiding bij Real Betis en één jaar op Engelse bodem, kwam de aanvallende middenvelder in 2015 de Limburgse selectie versterken. Zijn toenmalige coaches maakten hem de patron van het Genkse middenveld. Pozuelo kwam in het shirt van KRC Genk 177 keer in actie en zorgde in die wedstrijden voor 25 doelpunten en maar liefst 60 (!) assists.

Net voor de play-offs in 2019 kwam er abrupt een einde aan het sprookjeshuwelijk tussen Pozuelo en KRC Genk. De Spaanse middenvelder trok naar het Canadese Toronto FC. Na een bommetje te gooien in het Belgisch voetbal – zijn vertrek net voor de plays-offs – trapte hij zich in de harten van de Toronto fans. Bij zijn Canadese club is de Spanjaard aardig op dreef. In 61 wedstrijden voor de Canadezen scoorde hij 23 keer en leverde hij 19 beslissende passen af. 

Afgelopen week werd de ex-Genkspeler verkozen tot de beste speler in de Noord-Amerikaanse Major Super League. Daarmee treedt hij in de voetsporen van David Villa, Robbie Keane en Carlos Vela

Gerelateerde artikels