Algemene Vergadering Pro League uitgesteld tot 15 mei

De Raad van Bestuur van de Pro League besliste vandaag om de Algemene Vergadering van morgen, 4 mei, uit te stellen tot 15 mei.

De Pro League wil de aanbevelingen over de gevolgen van de coronacrisis, geformuleerd door de Raad van Bestuur van 2 april, met alle benodigde informatie kunnen behandelen. Dit is zowel de wil van de Raad van Bestuur als van de Algemene Vergadering, getuige de stemming van de Algemene Vergadering van 27 april, die met een overgrote meerderheid verkoos om de beslissing uit te stellen tot uitspraak van beslissing van de Nationale Veiligheidsraad.

De Pro League heeft alle begrip dat er in deze eerste fase van de exit-strategie andere prioriteiten waren en zijn dan sport in het algemeen en het professioneel voetbal in het bijzonder. Wij hopen desalniettemin snel duidelijkheid te kunnen krijgen van de Nationale Veiligheidsraad.

In afwachting van dit advies van de Nationale Veiligheidsraad, besliste de Raad van Bestuur van de Pro League bij unanimiteit om de Algemene Vergadering van morgen, 4 mei, uit te stellen tot 15 mei.