Antwerp opent eind november blindentribune tegen KV Mechelen

© Photo News

Voetbalclub Antwerp zal voor de competitiewedstrijd van vrijdag 29 november tegen KV Mechelen een tribune voor blinden en slechtzienden openen. Dat maakte de Great Old bekend.

Op tribune 1 worden twintig tickets voorzien voor blinden en slechtzienden en twintig voor een eventuele begeleider. Een ticket kost 5 euro voor de persoon met visuele beperking. Er kan telkens ook één begeleider gratis mee. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de supportersclub voor personen met een beperking: de Antwerp-G-fans.

Via een koptelefoon zullen de blinden en slechtzienden "deskundige en kleurrijke commentaar van Inter-voetbalcommentatoren krijgen", aldus Antwerp. "Ze becommentariëren de wedstrijd integraal en geven veel details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers, de locatie van een vrije trap .. Op die manier geniet je als blinde en slechtziende supporter in het stadion volop van de match en kan je meeleven met wat er zich op het veld afspeelt."