Belgian Homeless Cup wordt Younited Belgium

© Photo News

De Belgian Homeless Cup wordt 11 jaar. De organisatie besloot deze verjaardag te vieren met een naamsverandering. De Belgian Homeless Cup is vanaf vandaag Younited Belgium. De Pro League blijft haar sociale partner ondersteunen. Om de naamsverandering in de spotlights te zetten, wordt de Jupiler Pro League tijdens het kerstvoetbal omgedoopt tot de Younited Pro League.

De Belgian Homeless Cup zag 11 jaar geleden het levenslicht met één team in Antwerpen. De organisatie verspreidde zich in de tussentijd over heel België.

Met het uitblazen van de elf kaarsen besloot de Belgian Homeless Cup haar naam en logo grondig onder handen te nemen. De oude naam gaf weliswaar duidelijk de thematiek aan, maar kon als stigmatiserend ervaren worden. Daarom is er vanaf vandaag de nieuwe naam: Younited Belgium. De deelnemers aan Younited Belgium strijden tegen kwetsbaarheid op vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede en verslaving. Younited Belgium kiest ervoor om te vertrekken vanuit de kracht die mensen in zich hebben, in plaats van hen te benoemen met de problematieken die ze het hoofd moeten bieden.

De deelnemers kunnen op die manier terecht bij maar liefst 28 teams. Elk team vormt een samenwerking tussen een voetbalclub en sociale organisaties zoals straathoekwerk, inloop- of ontmoetingshuizen, buurtsport, crisis- en opvangcentra enz.

Younited Belgium is dé sociale partner van de Pro League. "De manier waarop de Younited teams de bal inzetten om hun deelnemers vooruit te helpen, vat voor ons de essentie samen van de maatschappelijke waarde van onze sport. Younited Belgium is niet alleen een partner van de Pro League en de clubs, samen met alle spelers en begeleiders zijn zij echte ambassadeurs van de kracht van het voetbal", aldus Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League.

"Om onze band met Younited Belgium nog eens extra in de verf te zetten en de naamsverandering een extra duw in de rug te geven, zal de Jupiler Pro League tijdens het Kerstvoetbal (26-27 december) omgedoopt worden tot Younited Pro League. Alle branding tijdens die speeldag zal de Younited-touch dragen en zoals de voorbije jaren zullen alle teams uit de Jupiler Pro League met het logo van Younited Belgium op de borst spelen. Deze shirts zullen geveild worden en de volledige opbrengst van deze veiling gaat naar Younited Belgium."

Gerelateerde artikels