België kwalificeert zich voor Final Four dankzij #MadeinProLeague doelpuntenmakers

De wedstrijd van de waarheid stond gisterenavond op het programma. België kon haar plaats bij de Final Four verzekeren indien het minstens gelijkspeelde tegen Denemarken. Met een overtuigende 4-2 overwinning tegen de Denen kennen de Rode Duivels op 3 december hun volgende tegenstander voor de halve finales van de Nations League.

Enkel maar #MadeinProLeague doelpunten in het duel tegen Denemarken. Met een trap van net buiten de zestien opende Youri Tielemans  in de 3de minuut de score. De Belgen controleerden de wedstrijd, maar de gelijkmaker van Wind viel dan toch uit de lucht.

In de 2e helft stelden onze Rode Duivels orde op zaken. Tielemans nam in de 57ste minuut snel een vrije trap waardoor een vrijstaande De Bruyne Lukaku kon bedienen: 2-1. 10 minuten later was het opnieuw prijs. Thorgan Hazard schilderde een afgemeten voorzet op het hoofd van Lukaku. Big Rom kopte de 3-1 tegen de touwen. Denemarken kon nog terugkomen tot 3-2, maar amper 1 minuut na een owngoal van Courtois zorgde Kevin De Bruyne voor het 4de #MadeinProLeague doelpunt van de avond.4 doelpunten en 4 assists door spelers die opgeleid werden in de Jupiler Pro League zorgden gisterenavond voor het ticket richting Final Four.

Big Rom en KDB in top 3 van de individuele klassementen

Met 57 doelpunten uit 89 wedstrijden voor de Rode Duivels laat Romelu Lukaku eerste achtervolger Eden Hazard steeds verder en verder achter zich. De spits van Inter Milaan kwam in de Nations League campagne 5 keer tot scoren en staat hiermee voorlopig op de 2de plaats van het topschuttersklassement. Erling Haaland kon 6 keer scoren, maar met nog 2 wedstrijden op de planning lijkt Romelu Lukaku ook hier de leidersplaats te gaan innemen.

De man met de meeste beslissende passen de afgelopen wedstrijden is Kevin De Bruyne. Met 3 assists in 4 wedstrijden staat hij bovenaan het Top Assist klassement van de Nations League.

© VKA

Gerelateerde artikels