Belgisch voetbal in 157 landen te zien

De Jupiler Pro League kreeg er de afgelopen weken enkele nieuwe en internationale dimensies bij. Naast de wedstrijden die uitgezonden worden in Amerika via ESPN (Sport), zullen ook andere grote voetballanden zoals Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en de UK kunnen meegenieten van het Belgisch hoogste klasse voetbal. Met de uitbreiding van de Jupiler Pro League naar in totaal 157 landen zet innovatietraject Pro League Foward nog sterker in op het verder uitbouwen van haar digitale strategie.

Samen met rechtenhouder Eleven Sports en mediapartner MediaPro werden de afgelopen weken enkele opmerkelijke deals gesloten. Het Belgisch voetbal boort een nieuw publiek aan en zet verder in op de internationalisering van de sport.

Volgens l’Avenir is ESPN actief in 12 miljoen Amerikaanse huishoudens. De sportgigant zendt 3 topwedstrijden per speeldag uit. MyCujoo streamt online wedstrijden en clips en is actief in zo’n 150 Landen. OneFootball telt 130 miljoen gebruikers en is actief in 157 landen.

Via technologie en platformen die het voor fans mogelijk maken het aanbod te customizen naar hun voorkeur, breidt de Pro League haar publiek uit en krijgen ook de clubs meer internationale zichtbaarheid. Pro League Forward, die innovatie als een van de belangrijkste kernopdrachten heeft, zet zo haar doelstelling om een van Europa’s meest innovatieve leagues te zijn kracht bij.

Lees de artikels in HLN en  l’Avenir als je meer info wil.