Belgische voetballegende Wilfried Van Moer overleden

Op 24 augustus bereikte ons het droevige nieuws dat Belgische voetballegende Wilfried Van Moer overleed op 76-jarige leeftijd. De “Kleine Generaal”, die bekend stond voor zijn verfijnd voetbalspel, overleed aan de gevolgen van een hersenbloeding.

Op zijn 16e debuteerde Wilfried Van Moer voor SK Beveren, de ploeg uit zijn geboortestad. 4 jaar na zijn debuut voor de Waaslanders, plukte Antwerp FC hem weg om in de hoogste klasse te komen voetballen. Bij The Great Old werd Van Moer meteen de draaischijf van de ploeg en kon één jaar na zijn transfer zijn eerste Gouden Schoen in de lucht steken.

Toen Antwerp uit de hoogste klasse degradeerde, haalde Standard de Liège de middenvelder naar Luik. Samen met de Rouches werd hij niet alleen 3 keer op een rij landskampioen, Van Moer pakte er ook nog twee keer de Gouden Schoen. Ook bij de nationale ploeg ontpopte Van Moer zich tot een van de sterkhouders van het middenveld.

"Ik heb Wilfried vorige week benaderd om een van de peters te worden van de 50e editie van het Panini Pro League album. Zijn heengaan zal een grote leegte achterlaten. Vele fans van ons nationale voetbal zullen zich de fantastische momenten herinneren die hij ons gedurende zijn carrière bij de verschillende clubs heeft bijgebracht", aldus Pierre François, CEO Pro League. 

Het Belgische voetbal verliest met Van Moer een van de meest fijnbesnaarde voetballers die onze geschiedenis kent. De Pro League wenst de familie en vrienden van Wilfried veel sterkte in deze moeilijke tijden.

© Photo News

Gerelateerde artikels