Beslissing Nationale Veiligheidsraad

© NVE

De Pro League nam deze namiddag kennis van de communicatie na de Nationale Veiligheidsraad.

De Pro League wacht het Ministerieel Besluit af om de finale bevestiging te hebben van de informatie uit de persconferentie en de communicatie. De Pro League blijft er van overtuigd dat zij en haar clubs voorbereid waren en zijn om fans in de meest veilige omstandigheden terug naar de stadions te brengen. Hiervoor ontwikkelde ze in haar protocol het voorstel om in verschillende autonome compartimenten van maximum 400 of 800 supporters een wedstrijd bij te wonen, aangevuld met bijkomende veiligheidsmaatregelen die strenger zijn dan verschillende huidige sectoriële protocollen.

Het spreekt echter voor zich dat de Pro League en haar clubs de bevestigde beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad zullen respecteren.

Het is de wens van de ganse voetbalgemeenschap, de Pro League, alle clubs en alle fans om zo snel mogelijk opnieuw samen, verenigd op en rond het veld, het voetbal te beleven. De Pro League zal zich, samen met de clubs en partners, blijven inzetten om dit zo snel als de omstandigheden het toelaten, mogelijk te maken.