Buitenspellijn bij KVC Westerlo operationeel tegen Standard de Liège

© PCRO

Er zullen in het Kuipje van KVC Westerlo geen problemen meer zijn om een buitenspellijn te trekken. Samen met Eleven Sports, Mediapro, de KBVB en de club zelf, vond de Pro League een structurele oplossing.

Op speeldag één in de Jupiler Pro League was het wegens hun te lage positie niet mogelijk de zestienmetercamera’s precies te kalibreren. Daardoor kon de VAR geen correcte buitenspellijn trekken om te controleren of er al dan niet offside voorafging aan een doelpunt.

Vanaf nu zaterdag tegen Standard de Liège (aftrap om 16u00), op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League, zal de buitenspellijn wél gewoon beschikbaar zijn. Na overleg met alle betrokken partijen en na uitvoerige testing, werd beslist om voorlopig twee extra camera’s, volledig ter ondersteuning van de VAR, te installeren om de lijn nauwkeurig te kunnen trekken.

Op iets langere termijn zal KVC Westerlo infrastructuurwerken laten uitvoeren in het Kuipje, zodat de platformen waarop de zestienmetercamera’s bevestigd zijn, kunnen worden verhoogd. Dankzij die ingreep zal het technisch steeds mogelijk zijn om een gekalibreerde buitenspellijn te trekken voor de VAR.

Gerelateerde artikels