Bwin nieuwe partner Eleven Sports en Pro League

bwin wordt de nieuwe ‘betting partner’ van de Pro League en Eleven Sports. De drie partijen sloten hiertoe een overeenkomst voor de komende drie seizoenen. De overeenkomst slaat zowel op de Jupiler Pro League, 1B Pro League als de Supercup. bwin wordt daarnaast ook rechtenhouder van de nationale betting streaming rechten.

bwin, de van oorsprong Oostenrijkse operator, is al jaren een gevestigde waarde in het internationale voetbal. Vandaag werkt bwin onder meer samen met topclubs als Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Valencia en Inter Milaan.  In een recent verleden sloot bwin ook al partnerships met Juventus, Manchester United en Bayern München. En wie herinnert zich het bwin logo niet op het shirt van Real Madrid en de borst van Cristiano Ronaldo?

bwin kleurt nu ook Belgisch. De betting partner gaat voor de drie komende seizoenen in zee met de Pro League en Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van de Pro League competities. De overeenkomst tussen de drie partijen is een 360° partnership met een aanwezigheid van bwin op alle platformen van de Pro League en Eleven.

Via de ‘Bet and Watch’ toepassing zullen klanten van bwin de wedstrijden van de Jupiler Pro League via streaming kunnen volgen.

bwin, de Pro League en Eleven Sports, zullen binnen dit partnership inzetten op een integraal beleid van preventie, de bescherming van de spelers en de integriteit van het voetbal in zijn geheel.Pierre François, CEO Pro League

Verantwoord spelen

Met dit partnerschap engageren bwin, de Pro League en Eleven Sports zich ook tot een gemeenschappelijke visie op het verantwoordelijk gebruik van kans-spelen.

“Kansspelen en weddenschappen kunnen een extra dimensie aan de voetbalbe-leving toevoegen”, aldus Pierre François, CEO van de Pro League. “Elke partner is zich echter bewust van de risico’s van onverantwoord gedrag en engageert zich om deze risico’s, ieder vanuit zijn rol, zoveel mogelijk te beperken. bwin, de Pro League en Eleven Sports, zullen binnen dit partnership inzetten op een integraal beleid van preventie, de bescherming van de spelers en de integriteit van het voetbal in zijn geheel. Het partnerschap zal ten allen tijde getoetst worden aan de doelstellingen en best practices uit het samenwerkingsprotocol tussen de Pro League en de Kansspelcommissie.” 

Guillaume Collard, Managing Director van Eleven Sports Belgium and Luxemburg, zegt: “Wij heten bwin van harte welkom in de ‘Home of Belgium Football’, ons innovatieve project voor het Belgische voetbal. Het project zet hoog in op de ‘corporate social responsibility’ van het voetbal. We sluiten ons dan ook volledig aan bij de gemeenschappelijke visie op het verantwoordelijk gebruik van kansspelen.” 

Steven Cartigny, Commercial Head of bwin Benelux & ROW: “bwin is enorm fier, voor de komende drie seizoenen, de exclusieve betting partner van de Jupiler Pro League en Eleven Sports te worden. bwin is met zijn Europese sponsorship strategie, een vaste waarde in de online sport en casino wereld en wil ook in België nadrukkelijk aanwezig zijn. bwin heeft reeds een succesvolle samenwerking met de Duitse voetbalbond en Bundesliga 3 opgezet. Door deze positieve ervaring willen wij nu ook verder focussen op het Belgisch voetbal. België is een kweekvijver van voetbaltalent dat zich wereldwijd succesvol exporteert. Daardoor zijn de ogen van de ganse voetbalwereld steeds meer op onze nationale Jupiler Pro League gericht.  Samen met Eleven Sports willen we de interesse in het Belgische voetbal verhogen en willen we de kijkers op een vertrouwelijke en verantwoordelijke manier kennis laten maken met ons bwin betting platform.”

Gerelateerde artikels