Campagne ‘Football for All’: samen voor inclusief voetbal

Het Belgisch voetbal gaat in het weekend van 4, 5 en 6 maart opnieuw getooid in regenboogkleuren. De diversiteitscampagne ‘Football for All’ blijft een jaarlijks hoogtepunt van het inclusief beleid dat de Pro League al verschillende jaren uitstippelt.

De waarden van de Football for All-campagne werden vorig seizoen treffend verwoord in een bijzondere reportage, waar acht voetballers uit de Jupiler Pro League en voetbalsters uit de Women’s Super League praten over diversiteit in het voetbal. Zij spreken zich duidelijk uit over de aanvaarding van elke ploegmaat, voetballer of voetballiefhebber, ongeacht hun gender of geaardheid.

Met de ‘Football for All’-campagne wil de Pro League haar waarden rond diversiteit en inclusie uitdragen naar het brede publiek. Voetbal is voor iedereen, ongeacht seksuele voorkeuren of genderidentiteit. De regenboogkleuren die onze kapiteins dit seizoen op de dertigste speeldag in de Jupiler Pro League en de drieëntwintigste speeldag in de 1B Pro League zullen dragen, staan symbool voor dat respect.

Meer informatie over de Football for All campagne volgt op dinsdag 1 maart.