Clement Trainer van het Jaar, Verschaeren Belofte van het Jaar

© Bolcina/Photo News

Philippe Clement is met grote voorsprong verkozen tot Trainer van het Jaar. De coach van KRC Genk had maar liefst 582 punten meer dan zijn eerste achtervolger Ivan Leko.

Vooraf hoopte Philippe Clement op meer prijzen dan tijdens de Gouden Schoen. Hij wint alvast de trofee voor Trainer van het Jaar. Clement beleeft een prachtig seizoen met de Limburgse club. Hij won de reguliere competitie en staat nog steeds aan de leiding in de Jupiler Pro League.

Ivan Leko krijgt zilver. Op momenten liet de Kroaat zijn ploeg feilloos voetbal op de mat brengen. Daarnaast zorgde de verrassende derde plaats in de poulefase van de Champions League in België voor verbazing. Laszlo Bölöni moet het doen met een derde plaats. De trainer van Antwerp verrast vriend en vijand in Play-Off 1 en staat momenteel zelfs op een derde plaats in de Jupiler Pro League. 

Belofte van het Jaar

Anderlecht wint op het Gala ook een prijs. Yari Verschaeren zorgde voor frisheid en frivoliteit bij paars-wit. Hij wint de prijs voor Belofte van het Jaar met 414 punten. Sander Berge van Genk werd tweede met 271 punten. Ondanks zijn blessure was de jonge Noor van goudwaarde voor de ploeg uit Limburg. Zinho Vanheusden sluit de top drie af. 

Proximus Speler van het Jaar

In de Proximus League mag Percy Tau de trofee voor beste speler in ontvangst nemen. De Zuid-Afrikaan van Union won met 228 punten. Nikola Storm, die in de finale van de Croky Cup nog wist te scoren, eist de tweede plaats op. Faïz Selemani volgt op 5 punten van Storm en is derde. 

Scheidsrechter van het Jaar
De 34-jarige Lambrechts kreeg van de profvoetballers 694 punten achter zijn naam. Daarmee haalde hij het nipt voor Bram Van Driessche met 683 punten. Lawrence Visser (543 punten) eindigde op de derde plaats.Voor Lambrechts is het de eerste keer dat hij de onderscheiding krijgt. De Vlaams-Brabander, die onlangs de bekerfinale tussen KV Mechelen en AA Gent leidde, volgt op de erelijst Jonathan Lardot op.

Gerelateerde artikels