Club Brugge Foundation: Community Champions League officieel afgetrapt

Tijdens de EFDN MorethanFootball action weeks brengt de Pro League de komende weken verschillende sociale projecten en initiatieven van Pro League clubs onder de aandacht.

De Community Champions League is het nieuwste project van de Club Brugge Foundation. Tijdens dit project dat het ganse jaar loopt, nemen verschillende basisscholen uit regio Brugge het tegen elkaar op in een spannende competitie. Fairplay en respect staan centraal en zijn nog belangrijker dan winst of verlies.

Community Champions League

Ieder schoolteam bestaat uit jongens en meisjes van het 5de en 6de leerjaar. De speelplaats of buurtpleintje wordt omgetoverd tot hun eigen voetbalstadion en klas-en schoolgenoten worden de 12e man. De deelnemende teams aan deze competitie kunnen doorheen het jaar punten verdienen door matchen te winnen, maar nog meer punten zijn te winnen door respect en fairplay te tonen via het ‘No Heart/No Glory’-puntensysteem. Bonuspunten kunnen ook worden verdiend door deel te nemen aan workshops rond thema’s zoals respect, antiracisme, EHBO en teamwork.

Afgelopen woensdag 16 september vond de kick-off plaats en namen 70 verschillende leerlingen van 7 basisscholen uit regio Brugge het in verschillende bubbels tegen elkaar op. De eerste competitiewedstrijden starten volgende week woensdagnamiddag. In mei 2021 staat een groot finaletornooi gepland, waar de finale winnaar wordt bepaald.

European for Development Network (EFDN) 

De Community Champions League is een EFDN-project met de steun van het Erasmus+ programma van de Europese Unie en in samenwerking met negen voetbalclubs uit Nederland, Engeland, Schotland, Noorwegen, Portugal, Hongarije, België en Duitsland. De uiteindelijke winnaar van de Brugse Community Champions League mag het nadien opnemen in een internationaal tornooi tegen de andere winnaars uit de Europese grootsteden.

#MoreThanFootball

© Photo L.Fr.Dr.