Club Brugge is de laureaat voor de Football & Community Award in de Jupiler Pro League

Club Brugge mag zich een jaar lang de beste Football & Community werking van de Jupiler Pro League noemen. De club wordt bekroond door een jury van onafhankelijke experten voor haar maatschappelijke clubwerking en de inspanningen van de Club Brugge Foundation tijdens het afgelopen seizoen.

Het voorbije seizoen was voor veel clubs niet alleen sportief een uitdaging. Door middel van digitale alternatieven, online sessies en ontmoetingen in bubbels zette de Club Brugge Foundation in op lokale projecten met aandacht voor jeugd, synergie en lokaliteit. Ondermeer projecten als ‘Geef Racisme de Rode Kaart’, ‘de Voetbalkraks’ en ‘de Beer en zijn Sjaal’ zijn succesverhalen van de Foundation.

“Op clubniveau is de maatschappelijke impact op supporters, liefhebbers en spelers bijzonder tastbaar. Via de Club Brugge Foundation toonde Club Brugge ook in een moeilijk jaar haar maatschappelijke engagement. De jury feliciteert de club en de Foundation voor haar inspanningen het afgelopen seizoen”, aldus Jan Cas, Football & Community manager van de Pro League.

Head of Foundation Peter Gheysen, die namens Club Brugge Foundation de trofee in ontvangst mocht nemen, is zeer opgetogen: “De coronamaatregelen hebben ons afgelopen jaar voor heel wat uitdagingen gesteld. Ondanks de restricties zijn we ‘Bluvn Goan’ en hebben we met de verschillende Foundationprojecten onze doelgroepen en kansengroepen blijven bereiken. Zeker wanneer de samenleving alle steun kan gebruiken hebben we onze kracht als voetbalclub optimaal blijven inzetten”.

Voor het project ‘de Beer en zijn Sjaal’ ontving Club Brugge afgelopen seizoen Europese erkenning, met 2 prijzen. De ‘More than Football Award’ van het European for Football Development Network en de ‘Professional Club - Community Award’ van de International Sports Awards pronken in hun trofeeënkast.

Het laatste woord is voor Clubvoorzitter Bart Verhaeghe: “Met Club Brugge willen we een voortrekker zijn in het Belgisch voetbal, zowel op als naast het veld. Elk jaar zorgen we ervoor dat onze Foundation de nodige middelen krijgt om haar werking structureel voort te zetten, ook in een economisch uitdagend jaar. Met de kracht van voetbal maken we moeilijke thema’s bespreekbaar en bieden we kwetsbare mensen extra kansen. Ik dank dan ook alle betrokkenen, medewerkers, vrijwilligers, projectpartners, Clubfans en deelnemers van harte, om samen met ons het verschil te maken”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten

Gerelateerde artikels

  • EA Sports
  • Konami
  • Bwin
  • Eleven Sports
  • Jupiler
  • Panini
  • OSM
  • Toro
  • Score! Hero 2