Club Brugge richt eerste fanclub voor doven en slechthorenden op

Voetbal kan en moet toegankelijk zijn voor iedereen. Dat is een waarde die de Pro League en haar clubs hoog in het vaandel dragen. Vorige week donderdag, op Werelddovendag, startte Club Brugge de eerste fanclub voor doven en slechthorenden van België.

Een half miljoen Vlamingen kampt met gehoorproblemen. Voor deze personen richt Blauw-Zwart de supportersvereniging ‘Deaf Club Brugge Fans’ op. De regerende landskampioen ging daarmee in op het verzoek van vijf Brugse aanhangers die slechthorend zijn. De oprichting is bovendien een primeur in ons land, want nooit eerder werd een fanclub opgericht voor deze doelgroep. Meer dan 70 leden sloten zich aan.

“Het begon als een vriendengroep van dove supporters, die al jaren naar de matchen van Club Brugge gaat”, licht Tim Van Landuyt, een van de initiatiefnemers, toe. “Wij beleven voetbal evenzeer met volle passie. Wij willen alle doven de kans geven om samen te komen. Dankzij deze erkenning als officiële fanclub zullen we meer fans bereiken. Daarnaast willen we het voetbal toegankelijker maken voor dove fans.”

De nieuwe vereniging zal dove en slechthorende fans samenbrengen rond het voetbal, maar ook andere activiteiten organiseren. “De doelstelling van onze Foundation is om een open en toegankelijke club te zijn. De ondersteuning en erkenning van ‘Deaf Club Brugge Fans’ zal hier zeker aan bijdragen”, zegt Peter Gheysen van de Club Brugge Foundation. “Deze fanclub kan ons bijstaan om ook voor dove en slechthorenden fans de voetbalbeleving bij Club Brugge te verbeteren.”

Foto: Peter Gheysen (rechts) en enkele leden van de 'Deaf Club Brugge Fans'.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Social cookies toelaten