Clubmeeting: wedstrijden met beperkt publiek

© Foto: DH

De Pro League organiseerde vandaag een meeting met de 24 clubs, de Voetbalcel en haar technical partners Ticketmaster en Sports Alliance over wedstrijden met beperkt publiek. Clubs zijn klaar om in de meest veilige omstandigheden een beperkt publiek te verwelkomen bij aanvang van het seizoen.

Op twee weken van de start van de competitie is het nog steeds onduidelijk of fans aanwezig kunnen zijn bij de eerste wedstrijden van het seizoen. De Pro League, haar clubs en haar technical partners hebben intussen alle voorbereidingen getroffen om vanaf de terugwedstrijd van de finale van de Proximus League een beperkt aantal toeschouwers toe te laten in de stadions, die in de meest veilige omstandigheden de wedstrijden kunnen bijwonen.

Door compartimentering van de stadions in verschillende autonome blokken, het toepassen van timeslots, de verplichting van mondmaskers en strikte bepalingen rond physical distancing kan wedstrijdbezoek in veilige omstandigheden verzekerd worden.

De Pro League maakte haar protocol met de bepalingen begin vorige week over aan de bevoegde overheden. Zodra officiële bekrachtiging van deze bepalingen, kunnen de voorbereidingen gefinaliseerd worden voor een geleidelijke terugkeer van fans in de stadions.