Commissie Respect Scheidsrechters legt vergoeding op aan Onur Kaya en László Bölöni

© Photo News

Onur Kaya (KV Mechelen) en László Bölöni (R. Antwerp FC.) werden door de Commissie Respect Scheidsrechters van de Pro League gesanctioneerd tot het betalen van een vergoeding van 5.000 euro. Deze vergoedingen kaderen in het nieuwe reglement 'Respect Scheidsrechters' van de Pro League dat sinds 1 januari 2019 van kracht is en toeziet op verklaringen over de scheidsrechters door spelers, technische staff en vertegenwoordigers van Pro League clubs in de media.

Het reglement 'Respect Scheidsrechters' werd na uitspraken van Onur Kaya (na R. Union SG - KV Mechelen, 29.01 ) en László Bölöni (na R. Antwerp - Standard de Liège, 25.01) voor het eerst toegepast. Beiden werden door de bevoegde onafhankelijke commissie opgeroepen om hun verhaal te doen. Volgens het verslag van de commissieleden verontschuldigden zowel Onur Kaya als László Bölöni zich voor hun uitlatingen tegenover de scheidsrechters en toonden ze een constructieve houding.

Aangezien beiden echter hun uitlatingen bevestigden, luidde het advies van de commissie om zowel Onur Kaya als László Bölöni de vergoeding van 5.000 euro op te leggen, een aanbeveling die door de Raad van Bestuur van de Pro League werd bekrachtigd.