Communicatie Pro League

De terugkeer van fans de voorbije 2 weekends in de Pro League gebeurde dankzij maanden intensief werk en samenwerking tussen de clubs, overheden, virologen en de Pro League.

Hoewel niet altijd evident, volgde de overgrote meerderheid van de fans de voorbije 2 speeldagen alle maatregelen en bepalingen op. Een minderheid van de aanwezige supporters legde echter de bepalingen en voorschriften naast zich neer. Het management van de Pro League nam intussen contact met de betrokken clubs om herhalingen van inbreuken te vermijden.

Terwijl wij de meerderheid van de bezoekers willen danken voor hun positieve instelling, dienen wij het negatieve gedrag van deze minderheid te veroordelen. Het brengt de volksgezondheid in gevaar, het toont geen respect voor de inzet van de clubs en alle medewerkers die bijzonder hard gewerkt hebben om de terugkeer van fans mogelijk te maken en hypothekeert de verdere terugkeer van het publiek in onze stadions.

De strijd tegen de Covid-19 pandemie is een gezamenlijke maatschappelijke opdracht. Niet evident, wel noodzakelijk. De sfeer en de blijdschap die de terugkeer van de fans in onze stadions vorige week met zich meebracht, toont nog eens aan dat voetbal met fans het allermooiste is, voor iedereen op en rond het veld. Laat ons samen er voor zorgen dat lege stadions  definitief tot het  verleden behoren.

Gerelateerde artikels