Communicatie Pro League na Nationale Veiligheidsraad

© DH

In haar communiqué van 18 augustus had de Pro League de Nationale Veiligheidsraad opgeroepen om de haalbaarheid van een geleidelijke terugkeer van de fans naar de stadions te onderzoeken.

Het protocol "Wedstrijden met beperkt publiek", opgesteld door de Pro League in samenwerking met verschillende federale en regionale kabinetten, politiediensten en experten, zal onmiddellijk worden aangepast om rekening te houden met de aankondigingen van de Nationale Veiligheidsraad van vandaag en om een geleidelijke terugkeer van publiek in de loop van september mogelijk te maken.

De Pro League zal net zoals de voorbije maanden haar clubs begeleiden in hun contacten met de lokale autoriteiten om de geleidelijke terugkeer van publiek te realiseren en een optimale capaciteit te bepalen met het richtcijfer van 200 personen in gesloten ruimtes en (minstens) 400 personen in de tribunes.

Voorzichtigheid en het beheersen van de Covid-19 pandemie blijven prioritair. De Pro League gelooft er in dat deze doelstellingen kunnen samengaan met aandacht voor de terugkeer van fans in de stadions en voor de financiële situatie van onze clubs.

Samen met alle actoren kijken we uit naar de terugkeer van passie in de tribunes. De voorbije weken toonden immers aan; “football without fans is (nearly) nothing".