Q&A: Covid Safe Ticket

© VKA

Vanaf dit weekend kunnen we weer met volle stadions spelen, dankzij het Covid Safe Ticket. Hierbij een Q&A met een antwoord op enkele belangrijke vragen.

Het Covid Safe Ticket kan vanaf 13 augustus tot 30 september (einddatum onder voorbehoud) vrijwillig ingezet worden om events met minstens 1500 toeschouwers te laten plaatsvinden zonder covid-gerelateerde maatregelen. Bij gebruik van het Covid Safe Ticket vallen regels rond mondmasker, afstand en CIRM/CERM-beperkingen weg. Dat betekent dus voetbalwedstrijden bijwonen in een vol huis, (bijna) zonder beperkingen.

Wat is het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is je Covid certificaat. Er bestaan 3 verschillende soorten certificaten:

  • Een vaccinatiecertificaat bewijst dat je volledig
 gevaccineerd bent tegen het COVID-19-virus
  • Met een testcertificaat kan je bewijzen dat je een COVID-19-test onderging waarvan het resultaat negatief was. Dit kan via een PCR-test van niet ouder dan 48u of een antigeentest (sneltest) niet ouder dan 24 uur
  • Een herstelcertificaat toont aan dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve COVID-19-test

Om je persoonlijke COVID-certificaat te verkrijgen, installeer je de CovidSafeBE-app. Je kan het ook downloaden via 1 van de volgende sites of een papieren certificaat aanvragen. De informatie is te vinden via https://covidsafe.be/#what .

Voor wie?

Elke bezoeker vanaf 12 jaar is verplicht om zijn/haar Covid Safe Ticket te tonen bij de ingang. Hier zijn geen uitzonderingen mogelijk.

Controle?

Elke bezoeker zal aan de ingang zijn/haar Covid Safe Ticket moeten tonen, zijn/haar identificatie en het toegangsticket. De club schakelt hiervoor stewards, veiligheidsagenten of andere staff in.

Indien geen geldig Covid Safe Ticket zal de bezoeker geen toegang krijgen tot de wedstrijd.

Kom op tijd!!

Het gebruik van het Covid Safe Ticket, met de controle van het certificaat en de ID, zal hoogstwaarschijnlijk voor langere wachttijden zorgen bij de ingangen. Kom zeker op tijd, zo mis je niets van de wedstrijd. Werken met tijdsloten behoort nog steeds te de mogelijkheden om de supporters te spreiden aan de toegangspoorten.

Is ticketverkoop (loketverkoop) mogelijk bij gebruik CST?

Losse ticketverkoop is mogelijk, zij het na akkoord lokale overheid inzake de modaliteiten.

Wat met bezoekende supporters?

De invoering van het CST wordt een zware logistieke operatie. In samenspraak met de federale politie en de clubs is besloten om voorlopig te focussen op de organisatie voor de thuissupporters. Na de speeldagen in augustus volgt een evaluatie. Indien positief, kan na de interlandbreak in september werk gemaakt worden van de terugkeer van bezoekende supporters.

Zijn er nog beperkingen?

Met het gebruik van het Covid Safe Ticket, vallen bijna alle beperkingen in het stadion weg. Geen social distancing meer, volledig gebruik van de staantribunes… De beperkingen die wel nog gelden zijn, die voor de binnenhoreca. Het Covid Safe Ticket is pas vanaf 1 september van kracht voor alles wat betreft de binnenhoreca. Dit maakt dat de bepalingen rond horeca (horecaprotocol) voorlopig aangehouden blijven: eten en drinken kunnen in binnenruimtes enkel op vaste plaatsen/aan tafels.

Gerelateerde artikels