Vanaf 23 augustus geen combinatie Covid Safe Ticket en social distancing vakken meer

© Orange Pictures

Tijdens een overleg met het COVID-commissariaat en het kabinet van de Minister van Volksgezondheid werd het besluit genomen dat vanaf 23 augustus de combinatie van zowel het gebruik van het Covid Safe Ticket als vakken met social distancing niet meer mogelijk zal zijn.

De combinatie van beide regimes werd gedurende 2 speeldagen voorzien als overgangsmaatregel voor jongeren die nog niet volledig gevaccineerd waren, maar zal vanaf het laatste weekend van augustus niet meer ingezet kunnen worden. Clubs zullen ofwel voor volledige inzet van Covid Safe Ticket gaan, of voor social distancing in het ganse stadion.

De Pro League roept fans, in het bijzonder de jongeren op om vol voor de (kosteloze!) vaccinatie te blijven gaan. Hoe hoger de vaccinatiegraad, hoe sneller immers ook de laatste beperkingen zullen wegvallen en we het stadionbezoek zoals we het kenden opnieuw kunnen beleven.

Wie nog niet de kans had om zich volledig te laten vaccineren, kan ook voor het bijwonen van een voetbalwedstrijd nog steeds gebruik maken van de 2 kosteloze PCR-tests die door de overheid ter beschikking zijn gesteld, via deze info

De Pro League zet intussen verdere stappen voor de terugkeer van de bezoekende supporters bij haar wedstrijden.