Croky Cup finale Standard de Liège vs. KRC Genk: 3 days left !

Op zondag 25 april spelen Standard de Liège en KRC Genk de finale van de Beker van België. Standard plaatste zich door in de halve finale KAS Eupen te verslaan en KRC Genk was te sterk voor RSC Anderlecht. De winnaar van de finale verzekert zich van het felbegeerde Europa League ticket. Er staat zondag dus veel op het spel.

Standard en Genk hebben een geschiedenis in de beker van België. Beide clubs stonden al 2 keer tegenover elkaar in de finale. De eerste keer dateert van het jaar 2000. Na nog geen minuut voetballen beleefde Standard een absolute droomstart. Het kwam op voorsprong dankzij een treffer van Frédéric Pierre maar 20 minuten na het openingsdoelpunt kwam Genk langszij via Zoran Ban. Na de rust drukte Genk door en trok het de finale helemaal naar zich toe. Na 2 doelpunten van Thordur Gudjonsson en een doelpunt van Besnik Hasi kroonde Genk zich met een 1-4 eindstand tot de bekerwinnaar.

18 jaar later, in 2018, stonden beide clubs opnieuw tegenover elkaar in de finale van de Croky Cup. Zowel Standard als Genk hadden zich dat seizoen al geplaatst voor de toenmalige play-off I, maar streden ook in de Beker al om Europees voetbal. In een gesloten partij werd er in de reguliere speeltijd niet gescoord, maar in de verlengingen was het meteen prijs. Na 2 minuten kopte Renaud Emond Standard op voorsprong. KRC Genk kon niet meer tegenprikken en de Rouches hadden hun revanche voor 2000 beet.

De finale van dit jaar is voor beide clubs minstens even belangrijk als voorgaande edities. De winnaar wordt namelijk beloond met een ticket voor de laatste voorronde van de Europa League, iets dat in de play-offs niet te verdienen is. Een finale met hoge inzet dus, die gezien de eerdere confrontaties tussen beide teams dit seizoen spannend beloofd te worden. Het voorbije seizoen hielden beide teams elkaar 2 keer in evenwicht in de Jupiler Pro League. 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn zullen ongetwijfeld zorgen voor een zinderende finale, dat staat vast.

© Photo News