Daan Heymans draagt ook de volgende speeldag de Jupiler Gouden Stier

© PDV

Na de 4e speeldag in de Jupiler Pro League behouden Heymans, Albanese en Bodart hun leidersplaats in de individuele klasseringen. Na de interlandbreak mag Daan Heymans van Waasland-Beveren zo de Jupiler Gouden Stier opnieuw op zijn rug dragen.

In het klassement van de Jupiler Gouden Stier is Daan Heymans (Waasland-Beveren) na 4 speeldagen nog steeds de leider met 3 doelpunten. De 2de in de stand is Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.). Hij wist ook al 3 keer het net te vinden, maar Heymans maakte al zijn doelpunten op verplaatsing. Heymans blijft dus de drager van de Jupiler Gouden Stier.

Thomas Henry en Youssouph Badji maakten afgelopen weekend hun tweede doelpunt van het seizoen en vervolledigen de top 5.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)

Heymans  - Waasland-Beveren – 3

Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 3

Diatta – Club Brugge – 2

Henry – OH Leuven – 2

Badji – Club Brugge – 2

© PDV

Ook de leider van het Pro Assist klassement is een speler van Waasland-Beveren. Alessandro Albanese zorgde al 3 keer voor de beslissende pass. Ali Gholizadeh telt evenveel assists als Albanese, maar Albanese had minder speelminuten nodig om zijn ploegmaten 3 keer beslissend te bedienen.

Siebe Schrijvers, Adrien Trebel en Maxime Lestienne tekenden elk voor een assist het afgelopen weekend en komen zo op 2 stuks.

Klassement Pro Assist (top 5)

Albanese – Waasland-Beveren – 3

Gholizadeh – Sporting Charerloi – 3

Schrijvers – Club Brugge – 2

Trebel – RSC Anderlecht – 2

Lestienne – Standard de Liège – 2

© Photo News

Arnaud Bodart, de keeper van Standard de Liège, staat na de 4de speeldag aan de leiding van de Clean Sheet-ranking. Hij wist net als Nicolas Penneteau zijn netten al 3 keer schoon te houden, maar bij een gelijk aantal speelminuten krijgt de jongste doelman een streepje voor.

Adam Jakubech en Davy Roef kregen afgelopen weekend ook een clean-sheet kruisje achter hun naam.

Klassement Clean Sheet (top 5)

Bodart – Standard de Liège – 3

Penneteau – Sporting Charleroi – 3

Jakubech – KV Kortrijk – 2

Roef – KAA Gent - 1

Coucke – KV Mechelen - 1

© PCR

Gerelateerde artikels