Daan Heymans opnieuw de Gouden Stier

Na de zesde speeldag is Daan Heymans (Waasland-Beveren) opnieuw de Jupiler Gouden Stier. Heymans scoorde in de wedstrijd tegen RSC Anderlecht zijn 5de treffer van het seizoen en komt daarmee terug aan de top van het klassement. Komende speeldag zal hij voor de 3de keer dit seizoen de Gouden Stier op zijn rug dragen. Xavier Mercier (OH Leuven) komt aan de kop van het Pro Assist klassement met 4 assists en Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) blijft met 4 clean sheets de leider van het Clean Sheet klassement.

De 6de speeldag zorgde voor een shift in de individuele klassementen. Heymans vond afgelopen weekend opnieuw de weg naar doel en komt daarmee op 5 stuks. De 2de in de stand is Kaveh Rezaei (Sporting Charleroi). Tegen K. Beerschot V.A. scoorde hij 2 keer en heeft daarmee net zoals Heymans 5 treffers achter zijn naam. Raphael Holzhauser (K. Beerschot V.A.) is de 3de in de stand met eveneens 5 doelpunten.

De top 5 wordt vervolledigd door Paul Onuachu (KRC Genk) en Hans Vanaken (Club Brugge). De spits van KRC Genk vond dit weekend 2 keer de weg naar doel, Vanaken 1 keer.

Klassement Jupiler Gouden Stier (top 5)
Heymans – Waasland-Beveren – 5
Rezaei – Sporting Charleroi – 5
Holzhauser – K. Beerschot V.A. – 5
Onuachu – KRC Genk – 4
Vanaken – Club Brugge – 4

© VKA

Na een wissel van de macht in het Gouden Stier klassement, heeft ook het Pro Assist klassement een wijziging ondergaan. Alessandro Albanese (Waasland-Beveren) zorgde sinds de 2de speeldag niet meer voor een assist en moet nu de leidersplaats afstaan aan Xavier Mercier (OH Leuven). Mercier bediende zijn ploegmakkers in 6 wedstrijden 4 keer en komt daarmee op nummer 1 te staan. De 2de plaats is voor Siebe Schrijvers (Club Brugge) met 3 assists in 183 minuten. Albanese komt met evenveel assist in meer speelminuten op de 3de plaats. 

De top 5 wordt vervolledigd door Joseph Efford (Waasland-Beveren) en Andrew Hjulsager (KV Oostende) met elk 3 assists.

Klassement Pro Assist (top 5)
Mercier – OH Leuven – 4
Schrijvers – Club Brugge – 3
Albanese – Waasland-Beveren – 3
Efford – Waasland-Beveren – 3
Hjulsager – KV Oostende – 3

© Photo News

De top 3 van het Clean Sheet klassement blijft onveranderd. Na 6 speeldagen is Nicolas Penneteau (Sporting Charleroi) met 4 clean sheets nog steeds de leider van het klassement. Dit weekend hield hij zijn netten niet schoon tegen K. Beerschot V.A., maar met 1 clean sheet meer dan de nummer 2 blijft hij op kop. Arnaud Bodart ( Standard de Liège) en Adam Jakubech (KV Kortrijk) konden dit weekend niet verhinderen dat er een doelpunt werd gescoord. Zij blijven steken op 3 clean sheets.

Davy Roef (KAA Gent) en Guillaume Hubert (KV Oostende) vervolledigen de top 5. Zij konden dit weekend een clean-sheet kruisje achter hun naam zetten.

 

Klassement Clean Sheet (top 5)
Penneteau – Sporting Charleroi – 4
Bodart – Standard de Liège – 3
Jakubech – KV Kortrijk – 3
Roef – KAA Gent – 2
Hubert – KV Oostende – 2

© Bolcina/Photo News

Gerelateerde artikels