De 1B Pro League is terug

© Photo News

Vanavond ontvangt het gepromoveerde K.M.S.K. Deinze Royale Union Saint-Gilloise voor de start van het 1B Pro League seizoen.

Er werden dit seizoen, naar aanleiding van de beslissingen van de Algemene Vergadering van de Pro League, verschillende vernieuwingen geïntroduceerd.

Gezien het risico op uitstel van sommige wedstrijden vanwege de aanhoudende gezondheidscrisis, zijn de twee periodes (voorlopig) afgeschaft en wordt het kampioenschap in een reguliere competitie van 28 speeldagen gespeeld. Hierbij zal elk team de andere zeven teams twee keer thuis ontvangen.

De club die op de 1ste plaats eindigt, wordt tot kampioen gekroond en promoveert naar 1A. Aan het einde van dit seizoen zullen er barrages plaatsvinden (heenwedstrijd op het thuisveld van de 1B-ploeg) tussen de tweede van de 1B Pro League en de 17de van de Jupiler Pro League voor een plaats in 1A het daaropvolgende seizoen.

Tot slot omvat de reeks een U23-team. Club NXT kan kampioen van 1B worden, maar komt niet in aanmerking voor de promotie naar 1A of degradatie naar de nationale reeksen. 

Om de integriteit van de competitie te garanderen, zijn er strenge regels met betrekking tot de Squad Size Limit en de kwalificatie van jonge Brugse spelers door de Raad van Bestuur van de Pro League vastgesteld en werden deze vandaag bekrachtigd door de Hoge Raad van de Bond. De SSL kan enkel (zonder mogelijke afwijking) spelers bevatten die de leeftijd van 22 jaar niet hebben bereikt voor 01.01.2020. Daarnaast mogen spelers die al in 15 wedstrijden van de Jupiler Pro League zijn opgesteld (ten minste 45 minuten), niet in de SSL worden opgenomen. Op 1 februari 2021 moeten spelers die dit seizoen 5 Jupiler Pro League wedstrijden als basisspeler hebben gespeeld ook van de lijst verwijderd worden. Spelers die in de laatste wedstrijd van de eerste ploeg minstens 45 minuten opgesteld worden, komen niet in aanmerking om een 1B-wedstrijd te spelen.

Ten slotte kunnen vanaf dit seizoen, in het kader van het nieuwe partnerschap van de Pro League met Eleven Sports, alle 1B-wedstrijden door klanten van alle operatoren op de Eleven Pro League kanalen bekeken worden. 

Gerelateerde artikels