De goalgetter van de 1B Pro League: Georges Mikautadze

RFC Seraing boven in de individuele klassementen. Na 7 speeldagen blijft Georges Mikautadze (RFC Seraing) met 14 (!) doelpunten de leider in het Pro Scorer klassement en ook ploegmakker Antoine Bernier is met 5 assists de leider van het Pro Assist klassement. Mikautadze scoort weekend na weekend, doelpunt na doelpunt. Met 14 doelpunten in 7 wedstrijden doet hij beter dan gelijk welke andere spits uit om het even welke competitie. Met 3 hat-tricks en 14 doelpunten in 7 wedstrijden lijkt Mikautadze op recordjacht.

Georges Mikautadze (RFC Seraing) is een doelpuntenmachine. Met 14 treffers uit 7 wedstrijden heeft hij er 10 stuks meer dan de 2de in de stand, Yvan Yagan (RWDM). Dante Vanzeir (Royale Union Saint-Gilloise) was dit weekend trefzeker en klimt zo met 4 stuks op naar de 3de plaats van het klassement.

De top 5 wordt vervolledigd door Abdelhafid Al Badaoui Sabri (RFC Seraing) en Thibo Baeten (Club NXT) met elk 3 stuks.

Klassement Pro Scorer (top 5)
Mikautadze – RFC Seraing – 14
Yagan – RWDM -  4
Vanzeir – Royale Union Saint-Gilloise – 4
Al Badaoui Sabri – RFC Seraing – 3
Baeten – Club NXT – 3

© Sebastien Smets

Na 7 speeldagen wordt Antoine Bernier (RFC Seraing) de nieuwe leider van het Pro Assist klassement. Bernier bediende ploegmakker Mikautadze voor zijn 13de en 14de doelpunt van het seizoen en zit daardoor aan 5 stuks. Een andere teamgenoot, Ablie Jallow, is met 4 assists de nummer 2 in de stand. Christian Brüls (KVC Westerlo) leverde afgelopen weekend 1 assist af en klimt zo terug op naar de 3de plaats van het klassement.

Sava Petrov (Lierse K.) en Yann Godart (RFC Seraing) vervolledigen de top 5 met respectievelijk 3 assists en 2 assists.

Klassement Pro assist (top 5)
Bernier – RFC Seraing – 5
Jallow – RFC Seraing – 4
Brüls – KVC Westerlo – 3
Petrov – Lierse K. – 3
Godart – RFC Seraing – 2

© Sebastien Smets

De Clean Sheet rangschikking blijft net zoals de afgelopen weken onveranderd, maar Anthony Moris (Royale Union Saint-Gilloise) krijgt met evenveel clean sheets Berke Özer (KVC Westerlo) in het vizier. Özer kon dit weekend zijn netten niet schoon houden en blijft  steken op 3 clean sheets. Moris hield wel de 0 en komt daarmee ook gelijke hoogte van de huidige nummer 1. William Dutoit (KMSK Deinze), Anthony Sadin (RWDM) en Tomas Švedkauskas (Lommel SK) vervolledigen de top 5. 

Klassement Clean Sheet (top 5)
Özer – KVC Westerlo – 3
Moris – Royale Union Saint-Gilloise – 3
Dutoit – KMSK Deinze – 1
Sadin – RWDM – 1
Švedkauskas – Lommel SK – 1

Gerelateerde artikels