De Pro League en Proximus lanceren de Proximus ePro League

© Photo News

Met de lancering van de officiële Belgische competitie krijgen alle FIFA 19-fans de kans hun favoriete club te vertegenwoordigen om een gooi te doen naar de titel van Belgisch kampioen EA SPORTS FIFA.

Goed nieuws voor de fans van EA SPORTS FIFA: de Pro League en Proximus slaan de handen in elkaar en organiseren vanaf oktober de Proximus ePro League, de enige officiële FIFA 19-competitie in België.

Het seizoen 2018-2019 start vandaag met de inschrijvingsfase, enkele dagen nadat de FIFA 19-game werd uitgebracht. Deelnemers vanaf 16 jaar (amateurs of professionals) kunnen zich inschrijven voor de onlinetoernooien van hun favoriete club. De nieuwe competitie, die door de Pro League wordt beheerd, kadert in het bestaande duurzame partnerschap tussen Proximus en de Pro League voor de uitzendrechten van de Jupiler Pro League en de Proximus League.

Elke fan krijgt de kans om voor zijn favoriete club te spelen en zijn kans te wagen om Belgisch kampioen te worden. Bovendien zullen vanaf speeldag 22 van de officiële kalender van de Jupiler Pro League een aantal wedstrijden en hoogtepunten van het Proximus ePro League kampioenschap worden uitgezonden op de platformen van Proximus, van de Pro League en van sommige clubs.

Organisatie van de competitie

De inschrijvingsfase voor het seizoen 2018-2019 start vandaag op de site www.proximus-esports.be . Het toernooi verloopt in 4 fasen. Eerst is er de online kwalificatiefase om per club de beste 4 spelers te bepalen. In de selectiefase zullen de clubs bepalen welke van deze 4 spelers het meest geschikt is om hen te vertegenwoordigen in het kampioenschap. Dit laatste zal een klassiek kampioenschap zijn waarin de 16 e-spelers het tegen elkaar opnemen. De 6 beste spelers van dit kampioenschap kwalificeren zich voor de eindfase: de play-offs.

De play-offs worden in maart betwist tussen de zes winnaars en de eventuele profspelers van de clubs in een evenement dat openstaat voor het publiek. De speler die de eindzege behaalt, mag zich BelgBelgisch kampioen noemen.

Guillaume Boutin, Chief Consumer Market Officer van Proximus: 'Proximus is blij dat het met de Pro League kan samenwerken om dit kampioenschap op poten te zetten, naast de ESL Proximus Championships die begin september werden gelanceerd. De verschillende generaties voetbalfans kunnen zo hun passie samen beleven, waarbij de virtuele wereld en zijn technologie samenkomen met de werkelijke wereld en zijn terrein.'

Pierre Francois, CEO van de Pro League : 'De Proximus ePro League is een nieuwe stap in de duurzame partnerships van de Pro League. Het partnership op lange termijn met Proximus en met EA is met de komst van de Proximus ePro League sterker dan ooit. We willen ook PlayStation bedanken voor de samenwerking. We kijken ernaar uit om de eerste en enige officiële nationale e-voetbalcompetitie te beleven en willen op die manier de e-sportfans warm maken voor onze traditionele competities.'